HBC Heemstede doelt op schoon

In Heemstede organiseerde voetbalclub HBC Heemstede een grote opschoonactie.

In aanloop naar de Landelijke Opschoondag heeft HBC veel aandacht gevraagd voor hun opschoonactie. Overal op het clubterrein zijn posters opgehangen en via de wekelijkse nieuwsbrief en sociale media werden teamleden en supporters opgeroepen om mee te doen.

's Ochtends om 7 uur ging de opschoonactie al van start. De leden van de bestuursdienst hingen met de initiatiefnemer van de actie, Hermi Burlage-Hagendijk, de laatste informatie op bij het terrein. Daarna legden ze de schoonmaakpakketten klaar voor de deelnemende teams. Eerder al waren alle vuilcontainers voorzien van een mooie sticker. Ook de mooie Supporter van Schoon materialen kwamen goed van pas.

Alle HBC teams en gastteams werden voorzien van vuilniszakken, handschoenen en een informatiefolder. Daarbij werd hen gevraagd om zo veel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Dat had effect. Al voor de eerste wedstrijd werd gespeeld, kwamen kinderen en ouders aanzetten met volle vuilniszakken opgeraapt zwerfvuil. Dat ging zo de hele ochtend door.

Niet alleen werd er driftig zwerfvuil verzameld. Er is ook aan de bewustwording van de spelers en ouders op het park. Veel jonge spelers hebben dankzij de actie en verstrekte informatie iets geleerd over afbraaktijden. HBC hoopt dat het sportpark ook in de toekomst zo mooi schoon blijft als aan het einde van de Landelijke Opschoondag.

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Ede schoon!

Beste Nederland Schoon,We waren afgelopen week verbaasd en verrast dat we een taart gewonnen hadden - we wisten niet eens dat we daar kans op maakten. Het was een leuke opsteker vo…

Lees meer
Verhalen
....