Gerwen Schoon!

Gerwen is schoon dankzij veel basisschoolkinderen en ruim dertig vrijwilligers. De start van André van der Maat-Dag was vrijdag 27 maart op Brede School Heuvelrijk en zaterdagmiddag 28 maart bij de kiosk op het Heuvelplein. Ondanks regen en wind kwamen toch 35 vrijwilligers, jong en oud, in actie om in drie uur het dorp Gerwen en buitengebied zwerfvuil-vrij te maken.

De Landelijke Opschoondag heet in Gerwen André van der Maat-dag ter nagedachtenis aan straatjutter André van der Maat die in 2011 op 80-jarige leeftijd overleed. Hij hield in zijn eentje Gerwen en omgeving jarenlang schoon van zwerfafval. Onder de vrijwilligers in Gerwen leden van de dorpsraad en van de Werkgroep Leefbaarheid Gerwen, die gezamenlijk deze jaarlijkse actie organiseren.Twee Nuenense wethouders hielpen een handje mee. Gehuld in hesjes en uitgerust met afvalgrijpers en vuilniszakken brachten de vrijwilligers het motto ‘Met elkaar iets nuttigs doen voor het dorp’ in praktijk. De enthousiaste vrijwilligers lieten zich na de schoonmaakactie de thee/koffie, vlaai en soep in ’t Huysven goed smaken. De afvalcontainer werd goed gevuld met alle verzamelde zwerfvuil en de gemeente zorgde voor afvoer naar de stortplaats.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233619 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Ede schoon!

Beste Nederland Schoon,We waren afgelopen week verbaasd en verrast dat we een taart gewonnen hadden - we wisten niet eens dat we daar kans op maakten. Het was een leuke opsteker vo…

Lees meer
Verhalen
....