Leuk met kinderen: organiseer een Strandafvalfanfare

Met de Strandafvalfanfare laten kinderen met een hoop herrie weten dat zij met vrienden, school of bso in actie komen voor een schoon strand! 

Hoe? Door instrumenten te maken van flesjes, blikjes, doppen, takken en ander materiaal dat mensen achterlaten als afval op het strand. Dit blijkt juist waardevol materiaal te zijn. Want van afval kunnen weer andere dingen worden gemaakt. Dat gaan de kinderen laten zien en… horen!

Zo werkt de Strandafvalfanfare

Benieuwd hoe zo'n Zwerfafvalfanfare orkest klinkt? Check de video:

Wil je kinderen op een leuke, creatieve en nuttige manier laten nadenken over zwerfafval op het strand en meteen in actie komen? Neem dan eens een kijkje op de speciale strandpagina van Aan de slag met afval.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235168 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

RKBS De Horizon uit Katwijk sorteert PMD-afval

Op 9 juli 2019 stond de eerste grote schoonmaakactie gepland met groep 7/8. Zij hebben afval geprikt op het schoolplein, in het buitelbos en in de wijk rondom de school. Na de zomervakantie gaan zij verder met grote schoonmaakacties en het PMD-afval scheiden i…

Lees meer
Verhalen
....

"Ik ben op mijn 16e begonnen met troep opruimen"

"Tegenwoordig ruim ik al mijn troep op! Vroeger chillde ik veel buiten en het viel me op dat er dan allemaal blikjes en andere troep lag. Ik vond het zonde en ben gaan opruimen. Ik…

Lees meer
Verhalen
....