Landelijke Opschoondag vormt aftrap tentoonstelling Poepgoed/Scheid Goed

Zaterdag 25 maart, op de Landelijke Opschoondag, werd in Driehuis de nieuwe tentoonstelling Poepgoed/Scheid goed geopend door milieu-wethouder Floor Bal. 

Voor deze gelegenheid trokken 30 kinderen door de omgeving van het museum om al het zwerfvuil op te ruimen. Dat deden ze geweldig! De kinderen werden dan ook beloond voor hun geweldige inzet met een smakelijke drollenkoek. 

Afvalposter

Professor Stinkmeyer was er ook. Hij gaf een interactieve voorstelling over zwerfvuil en duurzaamheid, gevolgd door een zwerfvuilquiz. Ook werd de afvalposter onthuld. Deze afvalposter is door de kinderen zelf ontworpen, en laat verschillende soorten vuil en veel dieren zien. Ook maakt de poster duidelijk hoelang verschillende soorten afval blijven liggen en dat iedereen die afval opruimt heel stoer is!

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Voor in de agenda! Datum Landelijke Opschoondag 2018

de Landelijke Opschoondag 2018 is op...  Tromgeroffel... Zaterdag 24 maart. Hou die datum dus alvast vrij in je agenda! En vraag je buren, familie, vrienden, collega's en je sportclub om hetzelfde te doen.  Maarreh... hoe was het dit jaar ook alweer? De Landel…

Lees meer
Verhalen
....

Buurtbeloningen vallen in de smaak

Lekkere koffie in Harmelen Harmelen kreeg 25 maart bezoek van een mobiele koffiebar. Daarmee werden tijdens het opruimen de lekkerste espresso's en cappuccino's gemaakt. Proost! …

Lees meer
Verhalen
....