Forse LOD-opkomst in Putten

In Putten staken veel mensen de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag

In Putten is een grote voorjaarsschoonmaak gehouden. Veel mensen en organisaties deden eraan mee. Diverse organisaties zoals Wij Putten, Kon-Tiki, Stichting Natuur- en Milieubescherming, de jachtopzieners, de Hervormde kerk, de Wandelclub en de Stichting Grensverleggende Talenten. Daarnaast deden en diverse bewonersgroepen uit de buurtschappen Huinen, Krachtighuizen, Diermen en Koudhoorn mee aan de collectieve opschoonactie. Ook de plaatselijke CDA-afdeling gaf acte de précense.

Grote opkomst voor Wij Putten
Plaatselijke partij Wij Putten is trots op de grote opkomst: "Kleine kinderen hielpen fanatiek mee wat het wel erg gezellig maakt samen. Omdat we niet in een grote stoet witte bodywarmers door de straat heen willen ‘knijpen’ deelden we ons in drie groepen op. Mijn groepje ging naar de op- en afrit bij Nulde en de Hoornsdam. Toen we daar wel grotendeels klaar waren nog even een kwartiertje naar het station alwaar we zelfs een koffer aantroffen in de bosjes". 

"Kon dit maar vaker"
"Ik moet bekennen dat ik ieder jaar iets tegen deze dag opzie. Het is namelijk niet echt fris werk. Je staat de rommel en het vuil van anderen op te ruimen en als je niet uitkijkt wordt je er zelf ook behoorlijk smerig van. Maar als je eenmaal even bezig bent is het ook zeer bevredigend. De omgeving knapt écht tijdens het opschonen op. En als je dan achteraf ziet hoeveel zooi je binnen een paar uurtjes met je knijpertje gepakt hebt dan bekruipt mij het gevoel… konden we dit maar samen vaker doen in het jaar. Het is zo’n kleine moeite en het ruimt lekker op," vertelt Arap-John, penningmeester van Wij Putten. 

Bron: Wij Putten

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

"Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

“Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....