ZAPpend afval te lijf

Het ZAPteam van de KinderCampus Hilversum kwam in actie tijdens de LOD voor scholen. 

"Eens per maand komt ons ZAPteam - Zwerf Afval Pakkers team - in actie om onze schoolomgeving zwerfafvalvrij te maken. Gewapend met handschoenen en een zak gaan we zwerfafval te lijf".

Milieubewust 

"Omdat het de Landelijke Opschoondag voor scholen was, deden kinderen van verschillende groepen mee. Zelfs de kleinste sigarettenpeukjes zijn opgepakt. Met de wetenschap dat een sigarettenpeuk er heel lang over doet om af te breken, werd de schoolomgeving nauwkeurig schoongemaakt," vertelt Jaqueline Leferink. 

Bron: KinderCampus Hilversum

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

"Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

“Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....