Kijken: zo maakt Bedum schoon

In Bedum kwamen 70 bewoners bij elkaar voor een grote schoonmaak. Dat leverde bijna 300 kilo opgeruimd afval op én een mooie compilatievideo op. 

Zaterdag 24 maart kwam de grote groep mensen samen op het Versplein van de Vlijt. Ook wethouders Johannes de Vries en Jan Willem van de Kolk waren aanwezig om mee te helpen. In totaal werd er bijna 300 kilo vuil verzameld, waaronder flesjes, blikjes, wietzakjes, restanten vuurwerk, een laars met een touw en steen eraan, een fiets en nog veel meer. Na afloop werd er door Plus-supermarkt 'Jeroen Juch' aan alle helpers een broodje met iets te drinken aangeboden. Groenteboer Lubbers deelde nog een lekker mandarijntje uit.

Bekijk de video 

Henk Huitsing maakte een video van de geslaagde schoonmaakdag in Bedum.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229289 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Súver Skjin houdt wateren van Sneek schoon

Na een gezellige kop koffie samen, gingen 20 deelnemers op 4 bootjes zo'n 2,5 uur aan de slag op het water. Er werd ontzettend fanatiek schoongemaakt, en dat was te zien: de wateren rondom Sneek waren na afloop van de actie een stuk schoner. De Landelijke Ops…

Lees meer
Verhalen
....

Terugkijken: scholenactie Utrecht groot succes

De burgemeester was ook van de partij en samen met de Party Prikkers werden er in de toch al behoorlijk schone buurt 30 zakken zwerfafval opgehaald. Daarna gingen alle kinderen op …

Lees meer
Verhalen
....