Kijken: zo maakt Bedum schoon

In Bedum kwamen 70 bewoners bij elkaar voor een grote schoonmaak. Dat leverde bijna 300 kilo opgeruimd afval op én een mooie compilatievideo op. 

Zaterdag 24 maart kwam de grote groep mensen samen op het Versplein van de Vlijt. Ook wethouders Johannes de Vries en Jan Willem van de Kolk waren aanwezig om mee te helpen. In totaal werd er bijna 300 kilo vuil verzameld, waaronder flesjes, blikjes, wietzakjes, restanten vuurwerk, een laars met een touw en steen eraan, een fiets en nog veel meer. Na afloop werd er door Plus-supermarkt 'Jeroen Juch' aan alle helpers een broodje met iets te drinken aangeboden. Groenteboer Lubbers deelde nog een lekker mandarijntje uit.

Bekijk de video 

Henk Huitsing maakte een video van de geslaagde schoonmaakdag in Bedum.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 228085 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Een opschoonactie voor je verjaardag

Joris doet vaker mee aan opschoonacties, bijvoorbeeld de Boskalis Beach Clean-up of acties georganiseerd door natuur – en milieueducatiecentrum Papaver Delft. “Ik vind het belangrijk om te doen, maar het is ook een heerlijke manier om buiten te zijn in combina…

Lees meer
Verhalen
....

Muzikanten gaan voor schone oevers

“Muziek maken met zwerfafval, het kan! Met een aantal leden van onze muziekvereniging hebben we de oevers van de rivier schoongemaakt. In ruil voor onze inzet hebben we van de geme…

Lees meer
Verhalen
....