Kijken: Nico de hotelportier en een schone Wilhelminapier

Het zwerfvuil op de mooie Wilhelminapier in Rotterdam, daar wil Nico de hotelportier graag vanaf. Daarom heeft hij samen met het managementteam van Hotel New York het initiatief genomen om op maandagochtend de verantwoording op te pakken om de eigen omgeving zwerfafvalvrij te maken.

"Als hier een hoop troep ligt en windje 7 komt langs dan waait het weg. En waar komt het terecht? Precies, in het water om ons heen. Mijn filosofie: de oplossing ligt op straat, dus raap het op." Nico's aanpak werkt aanstekelijk: er komen steeds meer mensen uit de omgeving meehelpen. Ga zo door Nico!

Nog zo'n Held van Schoon is Marie. Die pakt het groots aan in Cranendonck.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Onder mijn toeziend oog doet hij het nu niet meer!"

"Vught is best schoon, maar het kan altijd beter. Papier en plastic dat buiten wordt gezet en vervolgens door de hele straat beland, zijn wel van die ergerpuntjes. Zonde hè? Als ik papier op straat zie liggen ruim ik het niet op, maar plastic raap ik dan wel w…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: Julia surft tegen de plasticsoep

Vanaf het moment dat Julia buiten Europa ging surfen, kwam ze erachter dat ze eigenlijk overal plasticsoep tegenkomt. Dat heeft haar geïnspireerd om haar eigen projecten te starten…

Lees meer
Verhalen
....