Kijken: klaar met je peuk? Gooi 'm in de afvalbak of zakasbak

Afval dat niet goed wordt weggegooid, blijft rondzwerven. Op straat, in het park, op het strand en zelfs in zee. Dat duurt soms langer dan je denkt.

Zwerfafval bestaat vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsafval zoals snoepwikkels, flesjes, blikjes en patatbakjes.

Afbraaktijd

Wist je dat 68% van het fijne zwerfafval uit peuken bestaat? En dat het minimaal 2 - 12 jaar duurt voordat een peuk echt vergaan is? Dat komt omdat er in een peuk veel giftige stoffen zitten en dat de filter kunststof bevat. De afbraaktijd is daarom erg lang. 

Dus, ben je klaar met je peuk? Gooi 'm in de afvalbak of in de handige Supporter van Schoon zakasbak, die je hier kunt bestellen. 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 232812 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Houd de Campus schoon en leefbaar

Met deze ongeveer 25 mensen hebben we de opkomst waarop we rekenden en nadat we geëindigd waren kwam er nog een enkeling die nog zelfstandig wat wou gaan prikken en heeft de dag erna de spullen ingeleverd. Ook was er een mevrouw die steevast elke dag ingangen …

Lees meer
Verhalen
....

Landelijke Opschoondag 2019: iedereen doet mee!

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Meld een actie aan of…

Lees meer
Verhalen
....