Kijken: Amersfoort in actie tijdens World Cleanup Day

Zaterdag 15 september was het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In meer dan 150 landen trokken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen schoon te maken. 

Ook in Amersfoort waren heel veel mensen op de been tijdens World Cleanup Day. Zo ging er een complete vloot aan kano’s en sloepen op jacht naar afval op het water. Ook trokken er verschillende plogging-teams door de stad om troep op te ruimen. 

Een kijkje over de wereld

Tijdens World Cleanup Day werd over de héle wereld zwerfafval geraapt. Van Cyprus tot Zwitserland en van Mozambique tot Tanzania: overal trokken mensen de straat op om een gebaar te maken voor een schone omgeving.

En dat zag er zo uit

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 230449 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Landelijke Opschoondag 2019: iedereen doet mee!

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Bekijk hier ons stappenplan en meld direct een actie aan of sluit aan bij een actie in jouw buurt. Ch…

Lees meer
Verhalen
....

Landelijke Opschoondag 2019: iedereen doet mee!

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Bekijk hier ons stapp…

Lees meer
Verhalen
....