Kijken: Amersfoort in actie tijdens World Cleanup Day

Zaterdag 15 september was het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In meer dan 150 landen trokken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen schoon te maken. 

Ook in Amersfoort waren heel veel mensen op de been tijdens World Cleanup Day. Zo ging er een complete vloot aan kano’s en sloepen op jacht naar afval op het water. Ook trokken er verschillende plogging-teams door de stad om troep op te ruimen. 

Een kijkje over de wereld

Tijdens World Cleanup Day werd over de héle wereld zwerfafval geraapt. Van Cyprus tot Zwitserland en van Mozambique tot Tanzania: overal trokken mensen de straat op om een gebaar te maken voor een schone omgeving.

En dat zag er zo uit

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229289 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."

“Hier begon het allemaal, tien jaar geleden in de Wageningse uiterwaarden van de Rijn. Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."Van lunchwandelingen tot stadsgrachten schoonvissen"Nu, jaren later, maken we onder de naam Wageningen Schoon met een g…

Lees meer
Verhalen
....

"Ik stop met mijn fiets en pak het op"

“Ik maak met zo’n 30 andere inwoners het buitengebied van Oostwoud schoon en daar krijg ik zoveel positieve energie van. Ik woon hier en als het een bende is, dan doet mij dat zeer…

Lees meer
Verhalen
....