Kijken: Amersfoort in actie tijdens World Cleanup Day

Zaterdag 15 september was het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In meer dan 150 landen trokken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen schoon te maken. 

Ook in Amersfoort waren heel veel mensen op de been tijdens World Cleanup Day. Zo ging er een complete vloot aan kano’s en sloepen op jacht naar afval op het water. Ook trokken er verschillende plogging-teams door de stad om troep op te ruimen. 

Een kijkje over de wereld

Tijdens World Cleanup Day werd over de héle wereld zwerfafval geraapt. Van Cyprus tot Zwitserland en van Mozambique tot Tanzania: overal trokken mensen de straat op om een gebaar te maken voor een schone omgeving.

En dat zag er zo uit

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 228901 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Vandaag is het zover!"

“Ik heb een kapsalon. In plaats van geld aan een goed doel te geven, koos ik er dit jaar voor om samen met alle buurtbewoners de handen uit de mouwen te steken. Vandaag is het zover: we gaan op supboards de grachten in onze buurt schoonmaken. Zo combineren we …

Lees meer
Verhalen
....

Dit is de score van de scouting in Heerenveen

“Vandaag hebben we met de scouting heel veel afval opgeruimd in Heerenveen. We hebben wel 52 zakken vol geraapt! We vonden het leuk om te doen en het past ook mooi bij wat wij bela…

Lees meer
Verhalen
....