Kijken: Amersfoort in actie tijdens World Cleanup Day 2018

Zaterdag 15 september was het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In meer dan 150 landen trokken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen schoon te maken. 

Ook in Amersfoort waren heel veel mensen op de been tijdens World Cleanup Day. Zo ging er een complete vloot aan kano’s en sloepen op jacht naar afval op het water. Ook trokken er verschillende plogging-teams door de stad om troep op te ruimen. 

Een kijkje over de wereld
Tijdens World Cleanup Day werd over de héle wereld zwerfafval geraapt. Van Cyprus tot Zwitserland en van Mozambique tot Tanzania: overal trokken mensen de straat op om een gebaar te maken voor een schone omgeving.

En dat zag er zo uit

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235166 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"In Arnhem heb ik minder last van zwerfafval"

"Ik woon in Arnhem, maar heb ook een kamer in Zeist voor mijn studie. In Arnhem heb ik minder last van zwerfafval. Daar woon ik echt in een wijkje waar veel gezinnen wonen en ligt er vaak helemaal niets. Dat is heel fijn! Ik merk met sigaretten dat ik wel makk…

Lees meer
Verhalen
....

"Als ik in de natuur ben, raap ik wel dingen op"

"In de stad merk ik dat ik niet zo snel iets opraap van de grond. Ik vind dat de gemeente dat voldoende bijhoudt. Dat vind ik ook erg goed aan Nederland: over het algemeen kan je z…

Lees meer
Verhalen
....