Vrijdag 16 september: Keep it Clean Day

Vrijdag 16 september is het Keep it Clean Day. Dan gaan overal in Nederland mensen de straat op om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Jij ook?

De kracht van Keep It Clean Day is dat er zoveel mogelijk mensen op één dag een grote of kleine opruimactie houden vanuit de gedachte dat elk beetje helpt.

Zo doe je mee

    • Plan een schoonmaakactie op vrijdag 16 september en meld hem aan via deze website;
    • Raap zwerfafval met vrienden, familie, collega’s of andere Supporters van Schoon.
    • Maak bij je schoonmaakactie gebruik van speciaal  downloadbaar KeepItClean promotiemateriaal.


Vind acties bij jou in de buurt

Heb je geen zin om zelf een actie te organiseren? Sluit je dan op 16 september aan bij andere Supporters van Schoon. Veel schoonmaakacties die worden georganiseerd vind je op deze website onder 'Acties in de buurt'.

Zo organiseer je zelf een actie

Wil je een schoonmaakactie organiseren, maar weet je niet waar te beginnen? Met ons stappenplan doe je het in een handomdraai. Organiseer je een actie, vergeet deze dan niet aan te melden via op deze website.

#KICD
Benieuwd naar andere schoonmaakacties op KeepItCleanDay? Volg de organisatie dan op Facebook. Meepraten over KeepItCleanDay kan met #KICD. Wij wensen je vast veel plezier met je schoonmaakactie.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....