"Je voelt je toch verantwoordelijk"

“Wanneer mijn man Firas en ik op het winkelplein een verpakking van eten uit ons dönerrestaurant op de grond zagen liggen, schaamden we ons. Je voelt je toch verantwoordelijk voor wat er uit jouw winkel komt. We zijn daarom met een statiegeldsysteem begonnen. Bij het inleveren van de lege dönerbox, ontvang je 50 cent. En het werkt!"

Niet lastig

"Voorheen lagen de doosjes op of rondom de bankjes, waar scholieren hadden gegeten. Nu is het schoon. Jongeren zijn niet gevoelig voor vuilnisbakken, wel voor geld. En door het invoeren van statiegeld wordt de verpakking gezien als iets van waarde. We gaan hier zeker mee door. Het plein blijft niet alleen schoon maar we krijgen ook positieve reacties van klanten. Daar zijn we blij mee. We hopen dat meer ondernemers dit gaan invoeren, administratief gezien is het niet lastig. Hoe schoner de omgeving, hoe beter de buurt!”

Youssra Wahbi - Yauno Duiven

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233644 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

Het verhaalWanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met ee…

Lees meer
Verhalen
....

"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven…

Lees meer
Verhalen
....