"Je voelt je toch verantwoordelijk"

“Wanneer mijn man Firas en ik op het winkelplein een verpakking van eten uit ons dönerrestaurant op de grond zagen liggen, schaamden we ons. Je voelt je toch verantwoordelijk voor wat er uit jouw winkel komt. We zijn daarom met een statiegeldsysteem begonnen. Bij het inleveren van de lege dönerbox, ontvang je 50 cent. En het werkt!"

Niet lastig

"Voorheen lagen de doosjes op of rondom de bankjes, waar scholieren hadden gegeten. Nu is het schoon. Jongeren zijn niet gevoelig voor vuilnisbakken, wel voor geld. En door het invoeren van statiegeld wordt de verpakking gezien als iets van waarde. We gaan hier zeker mee door. Het plein blijft niet alleen schoon maar we krijgen ook positieve reacties van klanten. Daar zijn we blij mee. We hopen dat meer ondernemers dit gaan invoeren, administratief gezien is het niet lastig. Hoe schoner de omgeving, hoe beter de buurt!”

Youssra Wahbi - Yauno Duiven

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229316 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

2018 in beeld: dit waren de hoogtepunten

Alle acties voor een schone buurt, groot én klein, zijn fantastisch. Daarvoor willen we jullie, de Supporters van Schoon, bedanken. Kijk met ons terug naar een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar.  Landelijke Opschoondag 2018Meer dan 130.000 Nederlander…

Lees meer
Verhalen
....

"Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."

“Hier begon het allemaal, tien jaar geleden in de Wageningse uiterwaarden van de Rijn. Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."Van lunchwandelingen tot stadsgrachten …

Lees meer
Verhalen
....