"Je verzint niet wat je allemaal vindt"

In Papendrecht zijn maar liefst 210 bewoners actief als Zwerf Afval Pakker. Ook zijn er actieve basisscholen, verenigingen, organisaties en ondernemers die zwerfafval ruimen. En met plezier.

Meestal zijn ZAP'ers alleen of met zijn tweetjes op stap. Tot ZAP'er Jennie Vos met het idee kwam om eens een gezamenlijke actie te doen.

Als gevolg daarvan trokken maar liefst 30 ZAP'ers afgelopen week samen door de berm en langs de fietspaden. Na 2 uur rapen werd het afval verzameld bij de fietsenstalling van het sportcentrum. De oogst? Meer dan 25 volle afvalzakken, en ook een portemonnee, een wasrek, en een jerrycan. "Zo zie je maar, je kunt niet verzinnen wat je als ZAP'er allemaal vindt', aldus wijkcoördinator Leni van Mourik. Om 12:00 werden alle ZAP'ers op wat lekkers getrakteerd door het Apollo Hotel. 

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233593 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Voor in de agenda! Datum Landelijke Opschoondag 2018

de Landelijke Opschoondag 2018 is op...  Tromgeroffel... Zaterdag 24 maart. Hou die datum dus alvast vrij in je agenda! En vraag je buren, familie, vrienden, collega's en je sportclub om hetzelfde te doen.  Maarreh... hoe was het dit jaar ook alweer? De Landel…

Lees meer
Verhalen
....

Landelijke Opschoondag vormt aftrap tentoonstelling Poepgoed/Scheid Goed

Voor deze gelegenheid trokken 30 kinderen door de omgeving van het museum om al het zwerfvuil op te ruimen. Dat deden ze geweldig! De kinderen werden dan ook beloond voor hun gewel…

Lees meer
Verhalen
....