"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven. Maar daar zijn ze helaas mee gestopt. Toen ben ik het zelf gaan doen. Daarbij kom je de raarste dingen tegen. Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht. Denk aan bankstellen, fietsen, t-shirts, schoenen en zelfs kokosnoten!

Naast ‘gekke’ voorwerpen ligt er ook een enorme hoeveelheid aan plastic in de gracht. Ik spendeer nu dus een paar uurtjes in de week aan het schoonmaken van de buurt en het water. Ik heb er plezier in gekregen en zie steeds vaker dat buurtbewoners helpen met opruimen.”

Hugo Brandy - Delft

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233593 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

Het verhaalWanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met ee…

Lees meer
Verhalen
....

"Als je je ergens aan ergert, moet je er iets aan doen"

“Wij hebben in ons gezin een spreuk: “Als je je ergens aan ergert, moet je er iets aan doen. En als je er niets aan kan doen, dan moet je je er niet aan ergeren.” Ik erger me aan h…

Lees meer
Verhalen
....