In oktober gaan we plastic flesjes te lijf!

Afval hoort niet op straat, en plastic flesjes al helemáál niet. Want plastic breekt niet volledig af en is vaak wel goed te recyclen.

In oktober gaat daarom een nieuwe campagne van start die zich op zwerfafval richt, en in het bijzonder op plastic flesjes. Met opvallende oranje afvalbakken, die alleen voor plastic flesjes zijn. En met een heleboel opschoonacties natuurlijk. Daar doe jij als Supporter toch ook aan mee?

Zo kom je in actie

Kies een dag waarop je een uurtje vrij hebt, en nodig je buren uit om samen eens goed de bezem door de buurt te halen. Vergeet niet om je opschoonactie ook even aan te melden op onze website. Je bestelt dan eenvoudig handige materialen om schoon te maken én je inspireert anderen ook weer met je actie. 

Een actie aanmelden 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233584 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

Het verhaalWanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met ee…

Lees meer
Verhalen
....

"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven…

Lees meer
Verhalen
....