In oktober gaan we plastic flesjes te lijf!

Afval hoort niet op straat, en plastic flesjes al helemáál niet. Want plastic breekt niet volledig af en is vaak wel goed te recyclen.

In oktober gaat daarom een nieuwe campagne van start die zich op zwerfafval richt, en in het bijzonder op plastic flesjes. Met opvallende oranje afvalbakken, die alleen voor plastic flesjes zijn. En met een heleboel opschoonacties natuurlijk. Daar doe jij als Supporter toch ook aan mee?

Zo kom je in actie

Kies een dag waarop je een uurtje vrij hebt, en nodig je buren uit om samen eens goed de bezem door de buurt te halen. Vergeet niet om je opschoonactie ook even aan te melden op onze website. Je bestelt dan eenvoudig handige materialen om schoon te maken én je inspireert anderen ook weer met je actie. 

Een actie aanmelden 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229291 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."

“Hier begon het allemaal, tien jaar geleden in de Wageningse uiterwaarden van de Rijn. Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."Van lunchwandelingen tot stadsgrachten schoonvissen"Nu, jaren later, maken we onder de naam Wageningen Schoon met een g…

Lees meer
Verhalen
....

"Ik stop met mijn fiets en pak het op"

“Ik maak met zo’n 30 andere inwoners het buitengebied van Oostwoud schoon en daar krijg ik zoveel positieve energie van. Ik woon hier en als het een bende is, dan doet mij dat zeer…

Lees meer
Verhalen
....