In oktober gaan we plastic flesjes te lijf!

Afval hoort niet op straat, en plastic flesjes al helemáál niet. Want plastic breekt niet volledig af en is vaak wel goed te recyclen.

In oktober gaat daarom een nieuwe campagne van start die zich op zwerfafval richt, en in het bijzonder op plastic flesjes. Met opvallende oranje afvalbakken, die alleen voor plastic flesjes zijn. En met een heleboel opschoonacties natuurlijk. Daar doe jij als Supporter toch ook aan mee?

Zo kom je in actie

Kies een dag waarop je een uurtje vrij hebt, en nodig je buren uit om samen eens goed de bezem door de buurt te halen. Vergeet niet om je opschoonactie ook even aan te melden op onze website. Je bestelt dan eenvoudig handige materialen om schoon te maken én je inspireert anderen ook weer met je actie. 

Een actie aanmelden 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Onder mijn toeziend oog doet hij het nu niet meer!"

"Vught is best schoon, maar het kan altijd beter. Papier en plastic dat buiten wordt gezet en vervolgens door de hele straat beland, zijn wel van die ergerpuntjes. Zonde hè? Als ik papier op straat zie liggen ruim ik het niet op, maar plastic raap ik dan wel w…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: Julia surft tegen de plasticsoep

Vanaf het moment dat Julia buiten Europa ging surfen, kwam ze erachter dat ze eigenlijk overal plasticsoep tegenkomt. Dat heeft haar geïnspireerd om haar eigen projecten te starten…

Lees meer
Verhalen
....