In oktober gaan we plastic flesjes te lijf!

Afval hoort niet op straat, en plastic flesjes al helemáál niet. Want plastic breekt niet volledig af en is vaak wel goed te recyclen.

In oktober gaat daarom een nieuwe campagne van start die zich op zwerfafval richt, en in het bijzonder op plastic flesjes. Met opvallende oranje afvalbakken, die alleen voor plastic flesjes zijn. En met een heleboel opschoonacties natuurlijk. Daar doe jij als Supporter toch ook aan mee?

Zo kom je in actie

Kies een dag waarop je een uurtje vrij hebt, en nodig je buren uit om samen eens goed de bezem door de buurt te halen. Vergeet niet om je opschoonactie ook even aan te melden op onze website. Je bestelt dan eenvoudig handige materialen om schoon te maken én je inspireert anderen ook weer met je actie. 

Een actie aanmelden 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 228901 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Vandaag is het zover!"

“Ik heb een kapsalon. In plaats van geld aan een goed doel te geven, koos ik er dit jaar voor om samen met alle buurtbewoners de handen uit de mouwen te steken. Vandaag is het zover: we gaan op supboards de grachten in onze buurt schoonmaken. Zo combineren we …

Lees meer
Verhalen
....

Dit is de score van de scouting in Heerenveen

“Vandaag hebben we met de scouting heel veel afval opgeruimd in Heerenveen. We hebben wel 52 zakken vol geraapt! We vonden het leuk om te doen en het past ook mooi bij wat wij bela…

Lees meer
Verhalen
....