In 3 stappen een actie aanmelden met jouw school of bso

In de aanloop naar 23 maart plannen scholen en bso's in heel Nederland hún Landelijke Opschoondag. Meedoen is goed voor de buurt, levert meer bewustzijn rondom zwerfafval op en is vooral heel gezellig!

Meedoen aan Landelijke Opschoondag betekent dat je tussen 1 en 24 maart 2019 een actie organiseert waarbij je met jouw school of bso de buurt schoonmaakt. Dat kan met een kleine groep of met een hele grote (nodig bijvoorbeeld ook de buren uit om mee te doen!), en jullie kunnen het plein schoonmaken of de hele buurt. Wat jullie ook doen: het is goed om jullie actie eerst even aan te melden op onze website. Zo laten jullie duidelijk zien dat jullie school of bso in actie komt, nodig je makkelijk andere mensen uit en kunnen wij jullie van handige materialen voorzien.

Zó doe je eenvoudig mee

1. Meld de opschoonactie aan op onze website
Organiseer je voor het eerste een actie? Dan moet je eerst even een account aanmaken als school of bso. Ben je al bekend bij ons? Log dan in met je bestaande gegevens. (Je kunt je wachtwoord even opnieuw aanvragen als je dat niet meer kunt vinden.)

Een actie aanmelden

 2. Is de opschoonactie van je school of bso aangemeld?
Mooi! Dan kun je nu met je inlogggegevens (gratis) materialen bestellen in onze webshop én krijg je in jouw account toegang tot een gepersonaliseerde promokit. Van poster tot banier en van afvalzakken tot handschoenen: wij sturen je op wat je nodig hebt om met alle deelnemers aan de slag te gaan. Voor alle scholen en bso's die met meer dan 5 deelnemers in actie komen tussen 1 en 24 maart is er bovendien de gratis Afvalkoffer van 'Aan de slag met afval' beschikbaar. Lees meer over de gratis Afvalkoffer.

3. Inspireer anderen en laat je zien
Laat aan zoveel mogelijk mensen zien dat jouw school of bso in actie komt in aanloop naar de Landelijke Opschoondag. Dat kan via de mail, met posters en natuurlijk op social media. Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben we een algemeen (online) promotiepakket samengesteld met beeld en teksten. Het algemene promotiemateriaal vind je hier. Gebruik op social de hashtags #LOD2019 en #iedereendoetmee in je berichten. Misschien plaatsen wij jouw bericht wel door op een van onze platforms. Natuurlijk vragen we daar eerst altijd even je toestemming voor.

Niet een actie aanmelden, maar wel meedoen?
Dat kan natuurlijk ook. Door met collega's en/of leerlingen aan te haken bij een initiatief in de buurt.

BEKIJK ALLE ACTIES IN JOUW BUURT

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233910 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: schrijf je in!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die duurt van 1 t/m 15 augustus 2019, wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Door de Noordzeekust op te delen in 31 etappes van 5-10 km lang, kunnen deelnemers uit het hele land meehelpen een stuk strand zwerfafvalvri…

Lees meer
Verhalen
....

Tips: Zó loop je een Schone Avond4daagse

Het avondvierdaagseseizoen is aangebroken! In heel Nederland worden de komende maanden weer wandeltochten georganiseerd. Dit jaar kun je ook een Schone Avond4daagse lopen, met spec…

Lees meer
Verhalen
....