In 3 stappen een actie aanmelden met jouw bedrijf

Op zaterdag 23 maart vindt het Landelijke Opschoondag plaats, hét moment om samen met de buurt meer bewustzijn rondom zwerfafval te creëren. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Vooral met het stappenplan dat we voor je hebben gemaakt. 

Jouw bedrijf doet mee aan de Landelijke Opschoondag wanneer je een actie organiseert waarbij de buurt wordt schoongemaakt. Dat kan met een kleine groep of met een hele grote, je kunt de stoep schoonmaken of het hele park, en je kunt het met bekende collega's doen - of met een hele club onbekende buren die zo meteen kennis maken met jou en jouw bedrijf. Wat je ook doet: het is goed om je actie eerst even aan te melden op onze website. Zo breng je anderen eenvoudig op de hoogte van jouw deelname, nodig je mensen makkelijk uit en kunnen wij je van handige materialen voorzien.

Zó doe je eenvoudig mee!

1. Meld je opschoonactie aan op onze website
Organiseer je voor het eerste een actie? Dan moet je eerst even een account aanmaken als bedrijf. Ben je al bekend bij ons? Log dan in met je bestaande gegevens. (Je kunt je wachtwoord even opnieuw aanvragen als je dat niet meer kunt vinden.) 

Een actie aanmelden 

2.  Is de opschoonactie van je bedrijf aangemeld?
Mooi! Dan kun je nu (gratis) materialen bestellen in onze webshop én krijg je in jouw account toegang tot een gepersonaliseerde promokit. Van poster tot banier en van afvalzakken tot handschoenen: wij sturen je op wat je nodig hebt om met alle deelnemers aan de slag te gaan.

3. Inspireer anderen en laat je zien
Laat aan zoveel mogelijk mensen zien dat jouw bedrijf zich inzet tijdens de Landelijke Opschoondag. Dat kan via de krant, via de mail, met posters en op social media. Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben we een algemeen (online) promotiepakket samengesteld met beeld en teksten. Het algemene promotiemateriaal vind je hier. Zelf aan de slag op social? Gebruik dan #LOD2019 en #iedereendoetmee in je berichten. 

 

Niet een eigen actie organiseren, maar wel meedoen?
Dat kan natuurlijk ook. Door in te haken bij een initiatief in de buurt. Sponsor ze bijvoorbeeld met materialen. Of zorg dat ze tijdens de pauze op iets lekkers getrakteerd worden. 

Bekijk alle acties in jouw buurt

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233593 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Stantec ruimt op in Arnhem

De gemeente Arnhem geeft handen en voeten aan de LOD in de vorm van de ‘afvalestafette’. De afvalestafette focust zich met name op opruimacties rond scholen, maar ook verschillende bedrijven sluiten zich hier steeds vaker bij aan. In totaal is 21 m3 zwerfafval…

Lees meer
Verhalen
....

Fantastisch! Landelijke Opschoondag breekt weer record

Dat is ruim 65.000 deelnemers meer dan in 2018. Buurtbewoners, bedrijven, BSO’s, verenigingen en gemeenten uit het hele land organiseerden bij elkaar zo’n 4.300 acties, ten opzicht…

Lees meer
Verhalen
....