"Ik stop alles in mijn zak om het thuis netjes weg te gooien"

“Ik zie weinig zwerfafval liggen als ik door mijn stad heen loop. Ik vind het dan ook belangrijk dat ik zelf geen afval op straat gooi; ik stop alles in mijn zak om het thuis netjes weg te gooien. Wel zag ik laatst een man met twee zoontjes door de straat heen lopen. Zijn kinderen gooiden hun kauwgompapiertjes zo op straat, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ze lieten een heel spoor van snoeppapiertjes liggen. Op dat moment heb ik het niet gedurfd er wat van te zeggen. Later kreeg ik daar spijt van.”

Stephanie - Tilburg

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 230598 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Landelijke Opschoondag 2019: iedereen doet mee!

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Meld een actie aan of sluit aan bij een actie in jouw buurt. Check de video en doe ook mee.

Lees meer
Verhalen
....

“Hoe schoner de straten, hoe beter!"

“Hoe schoner de straten, hoe beter! De laatste tijd zie ik steeds vaker afval liggen in mijn wijk. Ik denk dan: hoe kunnen mensen zo makkelijk met de wereld omgaan. Denken zij niet…

Lees meer
Verhalen
....