"Ik ben een natuurdominee"

"Ons eiland ligt in een van de vier mooiste natuurgebieden van Nederland. We zouden in de Hoeksche Waard dus best trotser mogen zijn op ons eiland."

"Een dag in de week loop ik de 4 kilometer naar mijn werk. Dat vind ik lekker, en op de terugweg raap ik al het afval op dat ik tegenkom. Na de schoolvakanties merk je dat er meer afval ligt. Ik vind dat je die jongeren daarop mag aanspreken. Ze kopen natuurlijk spullen die niet mee naar huis mogen. Energiedrank, chips, koeken, kauwgum, bier etc. Zo'n besef is denk ik al het begin van een eventuele oplossing. Die jongeren willen van hun spullen af. Dus zijn er strategische plekken nodig, blikvangers. Geen netten, maar grote metalen toeters. Dat zou heel veel schelen. Ja, ik ben een natuurdominee. En ik probeer altijd naar twee kanten van de zaak kijken. Ik kan me aan afval irriteren. Maar ik kan het ook opruimen. Als je het alleen maar negatief maakt, los je het ook niet op."

Merijn, Oud-Beijerland

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....