Hou Hof Espelo Schoon 2019

Een sinds het voorjaar van 2013 jaarlijks terugkerende zwerfafval opruimactie op Hof Espelo te Enschede Noord vanuit het bezoekerscentum “het Koetshuis” van Landschap Overijssel begon met 8 deelnemers en is inmiddels een groot succes.

Elke keer halen we wel 15 tot 20 zakken zwerfafval op, vooral uit de bermen en parkeerplaatsen langs de Weerseloseweg. We beginnen rond 9:00 uur met een kop koffie of thee met iets lekkers. Dat is een gezellig samenzijn met enthousiaste mensen met hart voor de natuur. In verschillende groepjes lopen we wandelroutes af, langs bermen en parkeerplaatsen. Afval wordt verzameld met behulp van grijpers en ringen met de bekende groene zakken erin. Aan het eind van de ochtend rijdt de terreinopzichter met de auto naar de locaties met de verzamelde groene zakken. Deze worden gestort in de grote afvalcontainer bij het Koetshuis. Na gedane arbeid is het goed rusten zeggen ze wel eens. Rond 12:30 uur serveren we een kop soep voor de hongerige deelnemers. Daarna ruimen we de banners, vlag, grijpers e.d. weer op voor het volgend voorjaar. Zowaar een nuttige actie van deze vrijwillige deelnemers.

Jos Gevers - Vrijwillige Boswachter

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233266 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.