"Heerlijke harira"

"Ook onze buurt was afgelopen zaterdag actief binnen de landelijke actie van NederlandSchoon. Buurtbewoners, bezoekers van de Raap en het leefbaarheidsteam staken gezamenlijk de handen uit de mouwen."

"Samen werken wij samen aan het opruimen van onze buurt. Met name de organisatie Dugsi Eindhoven, die wekelijkse activiteiten voor de Somalische jeugd organiseert was in grote aantallen aanwezig. Als echte Supporters van Schoon, mét gele hesjes, hield Dugsi een grote schoonmaakactie waar veel zwerfafval werd opgehaald."

Verraste buurtbewoners

"Dit werd zeer gewaardeerd, bleek uit de tevreden reacties van verraste buurtbewoners. Terwijl onze moestuingroep zich ontfermde over de houten vlonders en de bakken op het Blondeelpad, werd door anderen het schuurtje en de binnenplaats van de Raap opgeruimd. Ook het binnenplaatsje, links langs de Raap is opgeruimd. Het leefbaarheidsteam gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om deze binnenplaats actiever te gaan gebruiken. Met name de jongste jeugd, die nog niet naar het Blondeelpad mag, moet hier terecht kunnen."

Heerlijke harira

"Daarnaast willen wij als leefbaarheidsteam in gesprek met De Rooi Pannen over de snoepjesroute. Wellicht dat we gezamenlijk aan een oplossing kunnen werken zodat een deel van het zwerfafval in de container verdwijnt en niet in de struiken. De middag werd afgesloten met heerlijke harira (Marokkaanse soep) gemaakt door Amina, brood, Fanta en chips. Wij willen graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen. Samen maken we Rapenland schoon en veilig."

Gerard Huijbers

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233910 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Ha school of bso! Promoot nu je actie

Gebruik het informatiedocument en het promotiemateriaal om te laten zien dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én dat iedereen welkom is om mee te doen. NB: Als je ingelogd bent, kun je onder de knop 'MIJN ACCOUNT' ook een gepersonalise…

Lees meer
Verhalen
....

Pssst, bedrijf! promoot nu je actie

Gebruik de afbeeldingen, poster en het informatiedocument om online en in de (lokale) media te laten zien en horen dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én …

Lees meer
Verhalen
....