"Heerlijke harira"

"Ook onze buurt was afgelopen zaterdag actief binnen de landelijke actie van NederlandSchoon. Buurtbewoners, bezoekers van de Raap en het leefbaarheidsteam staken gezamenlijk de handen uit de mouwen."

"Samen werken wij samen aan het opruimen van onze buurt. Met name de organisatie Dugsi Eindhoven, die wekelijkse activiteiten voor de Somalische jeugd organiseert was in grote aantallen aanwezig. Als echte Supporters van Schoon, mét gele hesjes, hield Dugsi een grote schoonmaakactie waar veel zwerfafval werd opgehaald."

Verraste buurtbewoners

"Dit werd zeer gewaardeerd, bleek uit de tevreden reacties van verraste buurtbewoners. Terwijl onze moestuingroep zich ontfermde over de houten vlonders en de bakken op het Blondeelpad, werd door anderen het schuurtje en de binnenplaats van de Raap opgeruimd. Ook het binnenplaatsje, links langs de Raap is opgeruimd. Het leefbaarheidsteam gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om deze binnenplaats actiever te gaan gebruiken. Met name de jongste jeugd, die nog niet naar het Blondeelpad mag, moet hier terecht kunnen."

Heerlijke harira

"Daarnaast willen wij als leefbaarheidsteam in gesprek met De Rooi Pannen over de snoepjesroute. Wellicht dat we gezamenlijk aan een oplossing kunnen werken zodat een deel van het zwerfafval in de container verdwijnt en niet in de struiken. De middag werd afgesloten met heerlijke harira (Marokkaanse soep) gemaakt door Amina, brood, Fanta en chips. Wij willen graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen. Samen maken we Rapenland schoon en veilig."

Gerard Huijbers

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229316 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Súver Skjin houdt wateren van Sneek schoon

Na een gezellige kop koffie samen, gingen 20 deelnemers op 4 bootjes zo'n 2,5 uur aan de slag op het water. Er werd ontzettend fanatiek schoongemaakt, en dat was te zien: de wateren rondom Sneek waren na afloop van de actie een stuk schoner. De Landelijke Ops…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: zo maakt Bedum schoon

Zaterdag 24 maart kwam de grote groep mensen samen op het Versplein van de Vlijt. Ook wethouders Johannes de Vries en Jan Willem van de Kolk waren aanwezig om mee te helpen. In tot…

Lees meer
Verhalen
....