Groep 1/2 van de Johannes Calvijnschool maakt schoon

Als afsluiting van het thema 'Afval hoort niet op de grond' hebben de kinderen van groep 1/2 van de Johannes Calvijnschool in Vlaardingen afval geruimd in de buurt rond de school. 

De kinderen waren heel enthousiast over de mooie materialen die ze kregen, waarmee ze er als echte vuilnismannen uitzagen. In kleine groepjes gingen ze de buurt in op zoek naar rommel. Er werd van alles gevonden: papier, glas, blik, een ijzeren rooster en nog veel meer. De vuilniszakken zaten na een uurtje goed vol! Uiteindelijk gingen de kinderen trots en met hun welverdiende diploma naar huis.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233619 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

Het verhaalWanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met ee…

Lees meer
Verhalen
....

"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven…

Lees meer
Verhalen
....