GroenLinks Harderwijk Opschoondag

GroenLinks Harderwijk deed mee aan de Landelijke Opschoondag in de wijk Stadsweide. Negen vrijwilligers van GroenLinks trokken afgelopen zaterdag door de wijk gewapend met grijpers en vuilniszakken. Ze deden mee aan de Landelijke Opschoondag om zwerfafval op te ruimen. Veel mensen ergeren zich aan zwerfafval. Zwerfafval is bovendien slecht voor natuur, dier en mens. Plastic bijvoorbeeld, vergaat nooit. Het verbrokkelt alleen in hele kleine stukjes. Via de wind en de rivieren kunnen deze stukjes uiteindelijk zelfs in de oceanen belanden en daar worden opgenomen in het lichaam van vissen en andere zeedieren. Hierdoor komen de deeltjes in de voedselketen terecht.

De vrijwilligers haalden veel flesjes, plastic zakken en blikjes tussen de struiken vandaan. Ze vonden zoveel fietsonderdelen dat er bijna een complete fiets van gemaakt kon worden, een voorrekje, een band, 3 fietslichtjes en twee bellen. Na 2 uur hard doorwerken waren er tien zakken gevuld met zwerfafval en was er ook nog een bak lege flessen. Medewerkers van de Jumbo waren zo vriendelijk om de vuilniszakken in hun container te gooien.

GroenLinks is zeker van plan om de actie nog eens te herhalen. Voor suggesties en het aanmelden van een straat of buurt kun je contact opnemen met: bestuurgroenlinksharderwijk@gmail.com.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233608 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kijken: dit was de Landelijke Opschoondag 2019!

Van Heerenveen tot Veghel en van Zaandam tot Rotterdam: #iedereendeedmee. En dat zag er zo uit: Vanuit het hele land werden er inspirerende supporters-verhalen en foto's ingezonden. Lees en bekijk alle ingezonden verhalen hier. Zet 'm alvast in je agenda!De d…

Lees meer
Verhalen
....

Strijd tegen zwerfafval

Op zaterdag 23 maart stroopten in heel Nederland vrijwilligers de mouwen op voor de Landelijke Opschoondag. Vanuit Vinkeveen Haven werd speciale aandacht aan het opschonen van de V…

Lees meer
Verhalen
....