Grenzeloos zwerfafval rapen

Medewerkers van RWS Zuid-Nederland hebben onlangs tot over onze landsgrenzen zwerfafval geraapt. 

De mensen van RWS Zuid-Nederland hebben samen met collega's van NV De Scheepvaart (Vlaanderen) en medewerkers van Gemeente Eijsden-Margraten de Maasoever in Eijsden, de plaats waar de Maas Nederland binnenkomt, opgeruimd.

50 man, 5 kuub vuil

De actie was 'internationaal' omdat een deel van het opgeruimde gebied officieel in België ligt en omdat RWS (voor de vijfde maal) geholpen werd door de Vlaamse collega's. De drie instanties werden geholpen door de Waalse vrienden van Contrat de Rivières en de projectcollega's van Schone Maas. In totaal werd er met zo'n 50 mensen 5 kuub vuil (voornamelijk plastic) verwijderd van circa 750 meter oever. Een grote groep Supporters van Schoon die meehelpen om de plastic soep te voorkomen!

Lilian Charpentier

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"We moeten het mooi houden"

“Soms lig ik ’s avonds te piekeren over natuurproblemen en vluchtelingen. Dan wil ik een oplossing bedenken. Mijn moeder zit in de gemeenteraad en ik hoop dat ze mijn oplossingen kan gebruiken. We hebben in Nederland haast geen stukje echte natuur meer waar me…

Lees meer
Verhalen
....

Martin Gaus Hondenschool maakt schoon

Drie routesIn totaal waren er drie verschillende wandelingen uitgezet voor de deelnemers, elk tussen de 2 en 3 kilometer. Na afloop van de wandeling ontvingen deelnemers, tegen inl…

Lees meer
Verhalen
....