GONS maakt schoon

Vandaag hebben we met de kinderen van de BSO een opruimactie gehouden. Iedereen had een Supporter van Schoon hesje en handschoenen aan. Er waren ook een aantal grijpers beschikbaar.

Voor we aan de slag gingen hebben we een poster gemaakt met daarop: 'Wat is afval?' Op de poster hebben we allerlei dingen geplakt die afval zijn. De kinderen dachten hier goed over mee. We zijn met z'n allen de wijk ingegaan en hebben een aantal vuilniszakken afval bij elkaar geraapt. We hebben veel plastic gevonden. We kregen veel leuke reacties van mensen die we onderweg tegenkwamen. Ook de meneren van de vuilniswagen stopten even en staken hun duimen op. Toen waren we extra trots. Toen we klaar waren kreeg iedereen iets lekkers en ook nog een opruimdiploma. We hebben een lijst gemaakt van alle dingen die we opgeruimd hebben. De afvalposter en de lijst met opgeruimde rommel hangt nu in de gang. Alle ouders hebben uitgebreid gehoord hoe de opruimactie is verlopen. Er werd in geuren en kleuren verteld wat er allemaal opgeruimd is. De kinderen willen dit binnenkort nog een keer doen. Weer een klein stukje bewustwording.

Marja Wennekes  

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235931 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.