"Gezelligheid!"

In de Alkmaarse wijk Nollen-Oost hebben buurtbewoners en hun kinderen actie ondernomen om hun wijk weer zwerfafvalvrij te krijgen.

Het viel veel mensen op dat er steeds meer zwerfafval in de parken en straten in de buurt kwam te liggen. Tijdens en na de schoonmaak waren er dan ook veel positieve reacties van buurtbewoners. Naast de gezelligheid bij het opruimen is de wijk weer schoon en veilig voor mens en dier.

Een paar keer per jaar

De buurtbewoners zijn ondersteund door Stadswerk072 waar men de ringen en knijpers kon lenen. Vuilniszakken en handschoenen werden door NederlandSchoon gesponsord. Het idee is om een paar keer per jaar zo’n schoonmaakactie te houden. 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233619 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

Het verhaalWanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met ee…

Lees meer
Verhalen
....

"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven…

Lees meer
Verhalen
....