"Gezelligheid!"

In de Alkmaarse wijk Nollen-Oost hebben buurtbewoners en hun kinderen actie ondernomen om hun wijk weer zwerfafvalvrij te krijgen.

Het viel veel mensen op dat er steeds meer zwerfafval in de parken en straten in de buurt kwam te liggen. Tijdens en na de schoonmaak waren er dan ook veel positieve reacties van buurtbewoners. Naast de gezelligheid bij het opruimen is de wijk weer schoon en veilig voor mens en dier.

Een paar keer per jaar

De buurtbewoners zijn ondersteund door Stadswerk072 waar men de ringen en knijpers kon lenen. Vuilniszakken en handschoenen werden door NederlandSchoon gesponsord. Het idee is om een paar keer per jaar zo’n schoonmaakactie te houden. 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229309 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

2018 in beeld: dit waren de hoogtepunten

Alle acties voor een schone buurt, groot én klein, zijn fantastisch. Daarvoor willen we jullie, de Supporters van Schoon, bedanken. Kijk met ons terug naar een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar.  Landelijke Opschoondag 2018Meer dan 130.000 Nederlander…

Lees meer
Verhalen
....

"Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."

“Hier begon het allemaal, tien jaar geleden in de Wageningse uiterwaarden van de Rijn. Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."Van lunchwandelingen tot stadsgrachten …

Lees meer
Verhalen
....