Geweldig! Landelijke Opschoondag breekt opnieuw record

De 16e editie van de Landelijke Opschoondag heeft opnieuw een record gebroken. Met 133.000 deelnemers kwamen er dit jaar weer méér mensen samen in actie voor een schonere buurt. Bovendien waren er dit jaar opvallend veel kinderen aan de slag. 

In Oss werd de Landelijke Opschoondag zaterdagochtend vroeg ingeluid door Wobine Buijs, burgemeester van Oss, en door Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon. Na het welkomswoord ging jong en oud samen aan de slag in de Osse haven voor schoner water en schonere oevers. 

De Landelijke Opschoondag wordt officieel ingeluid

Zwerfafval vissen op de Maas

Vele handen en handjes maken licht werk

Samen aan de slag voor schoner water en schonere oevers

Op een lege maag kun je niet opschonen...

In het nieuws

De Landelijke Opschoondag bereikt en mobiliseert ieder jaar meer mensen onder het motto één buurt, één missie. Dat levert veel landelijke aandacht én mooie verhalen op. Lees over het succes van deze 16e Landelijke Opschoondag en al haar deelnemers op o.a. nos.nl, rtvoost.nl, rtvdrenhte.nl het Algemeen Dagblad, het Brabants Dagblad, gezinsbode.nl en het Roderjournaal

Je eigen Landelijke Opschoondag-verhaal delen?

Dat kan! Laat een verhaal met foto achter in je persoonlijke account of mail het naar info@supportervanschoon.nl. Wij geven je verhaal dan een plekje op onze website. 

Zet de volgende editie alvast in je agenda

De datum van de volgende Landelijke Opschoondag is bekend. Zaterdag 23 maart 2019 hopen we weer met minstens zoveel Supporters van Schoon de straat op te gaan als dit jaar. Noteer hem dus vast in je agenda! 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229286 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Súver Skjin houdt wateren van Sneek schoon

Na een gezellige kop koffie samen, gingen 20 deelnemers op 4 bootjes zo'n 2,5 uur aan de slag op het water. Er werd ontzettend fanatiek schoongemaakt, en dat was te zien: de wateren rondom Sneek waren na afloop van de actie een stuk schoner. De Landelijke Ops…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: zo maakt Bedum schoon

Zaterdag 24 maart kwam de grote groep mensen samen op het Versplein van de Vlijt. Ook wethouders Johannes de Vries en Jan Willem van de Kolk waren aanwezig om mee te helpen. In tot…

Lees meer
Verhalen
....