Geslaagde opschoonactie op de Emdenmeen

Op de Landelijke Opschoondag hebben wij onze Emdenmeen onder handen genomen. Hierbij speelde het sociale aspect ook een rol; het elkaar weer ontmoeten en spreken. Maar, eerst koffie en daarna pas aan het werk.

Bij de start werden wij verrast door het bezoek van een raadslid, Anke Buurman-Kuiper (D66) en Rinet Brinks van ZorgDat. Dit was een extra stimulans bij de aanvang van ons ‘werk’. In 3 groepen trokken wij gewapend met prikkers, bezems, vuilniszakken en enthousiasme naar verschillende delen van onze Emdenmeen. En na ruim een uur prikken, vegen en oprapen, kwamen wij bij elkaar voor de lunch. Linzensoep, Italiaanse tomatensoep, Turks brood, tzatziki, broodjes en krentenbollen. En voor de liefhebber natuurlijk koffie, thee of een glaasje fris. Tot slot zijn wij als groep door de Emdenmeen gelopen om te “schouwen”; wat kan er beter, waar kunnen wij zelf iets aan doen, waar zou de gemeente iets kunnen doen? Al met al een zeer geslaagde dag, nog even een groepsfoto en toen weer naar huis.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233634 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Opruimactie Torflang

Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een prikstok en vuilniszak in de hand op zoek naar zwerfafval.

In gesprek met inwoners

De ops…

Lees meer
Verhalen, Emmen

EMMEN ZET EXTRA STAP ALS FOCUSGEMEENTEOp 5 maart vond er in Emmen een bedankavond plaats voor lokale Supporters van Schoon. De avond werd aangegrepen om ook af te trappen als focusgemeente van het Gemeenteprogram…

Lees meer
Verhalen, Emmen