Geen idee dat afval rapen zo leuk is!

Daar stonden we dan, in vol sport tenue gewapend met vrolijke groene handschoenen en zakken. 2 rondjes warmdraaien en gaan! We hadden een hele lange route uitgestippeld, over het bedrijventerrein en lekker door naar het park. Maar jeetje, wat schrokken wij van de hoeveelheid afval na de eerste meters. Het park hebben we nooit gehaald. Zoveel afval viel er te rapen in de paar honderd meter om ons kantoor gebouw heen. Nederland kan dus nog wel een stukje schoner, dat beseften we ons allemaal direct.

Maar wat een blijdschap ook! Dat wij met ons teampie van 7 in zo'n kort tijdsbestek zoveel verschil en lol konden maken. Onze cleanUP run betekende én een goede werkonderbreking, lekker frisse wind door je haren, tegelijkertijd werken aan onze conditie en ook nog de natuur een handje helpen. O, en natuurlijk heel veel lol. Want zelfs de collega's die zich stiekem een beetje schaamde deden mee. Uiteindelijk vond iedereen het zo leuk dat we besloten hebben om elke maand een rondje te gaan lopen. YAY! Onze score? 1 uurtje ploggen en 12 volle afvalzakken. Samen hebben we dat maar mooi gefixt!

Yvette Kuijper 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233608 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

juf en kinderen van de Lisdodde opvolgers van Lightning

Juf Isa en de kinderen van groep 4B van de Lisdodde nemen het opruimstokje van husky Lightning over. “De kinderen riepen direct dat zij dat wel wilden doen”, vertelt juf Isa. “Ze vinden het heel erg als dieren dood gaan omdat ze plastic eten dat in de natu…

Lees meer
Verhalen, Emmen

Ploggen met verenigingen

Opruimer Pieter van Beyma hoorde over ploggen en bedacht een plan. "Ik wist

het ook niet, maar 'ploggen' is opruimen terwijl je aan het joggen bent. Nu
ben ik geen jogger, maar …

Lees meer
Verhalen, Emmen