Ga op zwerfafvaljacht met Trashure Hunt deze zomer

Op 21 juni 2019 startte voor het 4e jaar op rij de TrashUre Hunt 95 dagen Beach Summer Challenge. De Summer Challenge is het groenste, coolste, langste en schoonste, gratis festival ooit. 

TrashUre Hunt gaat tijdens de Scheveningen Beach Summer Challenge elke dag met zoveel mogelijk vrijwilligers het Scheveningse strand ontdoen van ‘zwerfafvalschatten’. Zo wordt er een opgeruimd strand en een schone omgeving gerealiseerd. En jij kunt meedoen.

Dare to be a Hero!
Je bent elke dag van harte welkom om mee te jagen naar zwerfafval op het strand tijdens een laagtij wandeling. Na iedere wandeling is er gezelligheid: knutselen, skateboarden, vissen met het sleepnet, surfen, muziek, singer songwriters, lezingen, feesten, tango lessen, films en nog veel meer…van duurzaamheid tot gekkigheid.


Meer info
– ​Wanneer: 21 juni t/m 23 september​, elke dag
– Waar: Scheveningen Strand
– Locatie: TrashUre Hunt Station ter hoogte van de Vissersvrouw op de boulevard van Scheveningen, kop Keizerstraat.
- Tijd: Afhankelijk van het getij (start tussen 11:00 en 20:00 uur)
- Deelname: GRATIS

Doe mee met de TrashUre Hunt Summer Challenge en schrijf je in op Eventbrite of Facebook. Wil je meer weten over Trashure Hunt? Ga dan naar de website.


Trash Facts: Wist je dat...
- de immense hoeveelheid plastic afval drastisch minder moet? Daarom worden deze producten vanaf 2021 uit het straatbeeld geschrapt: plastic rietjes, bestek en borden, piepschuim verpakkingen, wattenstaafjes, roerstaafjes en ballonstokjes.
- de billendoekjes en snoetenpoetsers, samen met luiers, in Nederland zorgen voor 144 miljoen kilo afval?
- billendoekjes en snoetenpoetsers helemaal niet door het toilet gespoeld mogen worden, ook al staat het op de verpakking?
- je tegenwoordig ook gewoon wasbare billendoekjes en snoetenpoetsers kunt kopen? Ook wel ‘washandje’ genaamd. 
- Nederlanders niet minder afval produceren, maar het wel beter scheiden? Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 2018. De totale afvalberg van huishoudens was vorig jaar 8,5 miljard kilo. Dat komt neer op gemiddeld 494 kilo per inwoner. 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kijken: Julia surft tegen de plasticsoep

Vanaf het moment dat Julia buiten Europa ging surfen, kwam ze erachter dat ze eigenlijk overal plasticsoep tegenkomt. Dat heeft haar geïnspireerd om haar eigen projecten te starten. Zoals ook in Scheveningen tijdens een Beach Cleanup. Een stukje strand opruime…

Lees meer
Verhalen
....

Dit is het schoonste strand van Nederland 2019

De jury noemde de winst van Noord-Beveland een terechte beloning voor de goede samenwerking tussen ondernemers en overheid: "De Nederlandse stranden worden ieder jaar weer een beet…

Lees meer
Verhalen
....