FC Volendam en basisscholen ruimen dorp op!

NederlandSchoon is al jarenlang als maatschappelijk partner en Topsponsor verbonden aan FC Volendam. Ieder jaar organiseren zij de Landelijke Opschoondag; een initiatief waarin heel Nederland bewust wordt gemaakt van de zwerfafvalproblematiek en de handen uit de mouwen steekt om de eigen buurt “op te schonen”. FC Volendam draagt hier al jaren een steentje aan bij en heeft dit jaar gekozen voor een aanpak samen met de basisscholen uit het dorp.

Maar liefst 300 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen ’t Kofschip, de Kennedyschool, de Springplank en de Petrusschool uit ons dorp hebben deze actie omarmd. Afgelopen donderdagmiddag om 13:15 uur stonden zij, samen met selectiespelers en kantoorpersoneel van FC Volendam klaar om de buurt rond de scholen op te ruimen en zwerfafvalvrij te maken. In groepen van gemiddeld 10 kinderen en steeds onder aanvoering van een voetballer trokken ze de wijk in. Alle deelnemers hebben zich vervolgens vol enthousiasme en overgave op deze taak gestort, gezien de grote berg overvolle vuilniszakken. Als beloning werden de leerlingen en hun leerkrachten uitgenodigd voor de competitiewedstrijd FC Volendam – SC Cambuur, vanavond om 20:00 uur. We hopen op net zo’n enthousiaste support als tijdens de Landelijke Opschoondag, want dan staan onze mannen op het veld alvast met 1-0 voor!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233634 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Stantec ruimt op in Arnhem

De gemeente Arnhem geeft handen en voeten aan de LOD in de vorm van de ‘afvalestafette’. De afvalestafette focust zich met name op opruimacties rond scholen, maar ook verschillende bedrijven sluiten zich hier steeds vaker bij aan. In totaal is 21 m3 zwerfafval…

Lees meer
Verhalen
....

Fantastisch! Landelijke Opschoondag breekt weer record

Dat is ruim 65.000 deelnemers meer dan in 2018. Buurtbewoners, bedrijven, BSO’s, verenigingen en gemeenten uit het hele land organiseerden bij elkaar zo’n 4.300 acties, ten opzicht…

Lees meer
Verhalen
....