Fantastisch! Landelijke Opschoondag breekt weer record

De 17e editie van de Landelijke Opschoondag heeft opnieuw een record gebroken. Maar liefst 200.000 vrijwilligers staken dit jaar de handen uit de mouwen om de buurt zwerfafvalvrij te maken. 

Dat is ruim 65.000 deelnemers meer dan in 2018. Buurtbewoners, bedrijven, BSO’s, verenigingen en gemeenten uit het hele land organiseerden bij elkaar zo’n 4.300 acties, ten opzichte van 2.500 acties vorig jaar. Geweldig! 

Op het Pijnackerplein in Rotterdam werd op zaterdagochtend 23 maart de letterlijke aftrap gegeven voor de Landelijke Opschoondag door Feyenoorders Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop. Na het welkomstwoord ging jong en oud samen aan de slag voor een schoner Rotterdam-Noord. Jouw Landelijke Opschoondag verhaal delen?
Dat kan natuurlijk! Laat je verhaal met foto achter in jouw persoonlijke account of mail het naar info@nederlandschoon.nl. Wij geven je verhaal dan een plekje op deze website.

Zet de volgende editie alvast in je agenda
De datum van de volgende Landelijke Opschoondag is bekend. Zaterdag 21 maart 2020 hopen we weer met minstens zoveel supporters de straat op te gaan als dit jaar. Zet 'm dus vast in je agenda!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234132 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Tegenwoordig zie je op straat veel meer rommel liggen dan vroeger"

True "Tegenwoordig zie je op straat veel meer rommel liggen dan vroeger. Vroeger aten we ook nauwelijks op straat. Nu zie je iedereen op straat eten en zie je dat voornamelijk rondom fastfoodketens veel rommel ligt. Ik merk dat ik in een dorpsgemeenschap makkelijke…

Lees meer
Verhalen
....

6x tips voor een afvalvrije stranddag

True Op een schoon strand ben je gelukkiger en geniet je langer. Helemaal wanneer je weet hoe lang het duurt voordat achtergebleven afval weg is. Sommige dingen liggen er voor altijd, z…

Lees meer
Verhalen
....