De gouden tip van Willem Meester

Willem Meester geeft les op een basisschool, leert kinderen yoga, surft graag en loopt regelmatig hard. Die laatste activiteit combineert hij sinds een tijd met het opruimen van zwerfafval. Met succes. "Na vier rondjes van ongeveer 4 kilometer kon ik thuis een hele vuilniszak met afval vullen."


Willem Meester schrijft regelmatig over zijn ren- en opruimactiviteiten op zijn blog. Zo hoopt hij anderen te inspireren om het sporten buiten óók eens te combineren met het rapen van zwerfafval.  

Struisvogelgedrag

"Ik weet dat dit maar een speld in een hooiberg is," schrijft hij. "Ik weet dat dit maar een ieniemienie beetje verschil maakt. Maar van struisvogelgedrag verandert er nooit wat. Ik had al lang genoeg mijn kop in het zand gestoken. Op deze manier werk ik aan mijn gezondheid en help ik de natuur."

Een verschil maken

Dat is overigens niet de enige reden waarom Willem Meester graag opruimt terwijl hij hardloopt. Hij merkt ook dat andere mensen enthousiast worden van zijn gedrag. "Iedere keer dat ik op deze manier ren, maak ik een connectie met iemand. Dit geeft mij het gevoel dat ik wel degelijk een verschil kan maken. Want zo ontstaat er een kleine kans dat diegene die mij een compliment geeft, dit weer met iemand anders deelt." 

Wie volgt?Het moge duidelijk zijn: door sporten te combineren met zwerfafval opruimen, sla je een heleboel vliegen in één klap. Een wereldidee, vinden wij. Wie volgt?

 Benieuwd naar het hele verhaal van Willem? Lees dan verder op zijn blog

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233619 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Zo doe je mee aan de Landelijke Opschoondag

Je doet mee aan de Landelijke Opschoondag wanneer je een actie organiseert waarbij de buurt wordt schoongemaakt. Dat kan met een kleine groep of met een hele grote, je kunt de stoep schoonmaken of het hele park. En je kunt het met je vrienden doen of met een h…

Lees meer
Verhalen
....

'Blij met onze vrijwilligers'

“Ons restaurant ligt aan de haven en het is voor onze gasten belangrijk dat het hier schoon en opgeruimd is. We zijn dan ook heel blij met de inzet van de vrijwilligers van Huizen …

Lees meer
Verhalen
....