Emmeloord Schoon: 50+ zakken zwerfvuil

In het kader van de landelijke actie Nederland Schoon, kwamen zaterdagochtend 25 maart 2017 30 vrijwilligers in de benen om de bermen van de zeven invalswegen van Emmeloord te ontdoen van zwerfvuil. Het is voor het vijfde jaar op rij dat de opschoonactie vanuit de Fontein plaats vindt en ook dit jaar was de ochtend zeer de moeite waard. Meer dan vijftig vuilniszakken vol met troep werden op geprikt, plus een paar grote voorwerpen. “De bermen zijn minder intensief vervuild, maar uiteindelijk is het resultaat hetzelfde als vorig jaar. Je kan merken dat het jaarlijkse initiatief zijn vruchten afwerpt”, aldus Christiaan Goudzwaard, een van de initiatiefnemers van de actie. Hij prikte een stuk van de Nagelerweg schoon met als resultaat drie zakken rommel wat een normale opbrengst is voor meer dan twee uur prikken. “De schoonmaakactie levert naast schone bermen een leuke en actieve ochtend op waarbij je met een goed gevoel naar huis gaat.” Na afloop werd een kop koffie gedronken waarbij de wissel trofee de kopen kliko werd uitgereikt door de koster. Deze ging naar Boaz, Cornelis, Melvin, Joël en Björn voor een informatiebord dat ze, in honderd stukjes, langs de Urkerweg hadden gevonden.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Opruimactie Torflang

Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een prikstok en vuilniszak in de hand op zoek naar zwerfafval.

In gesprek met inwoners

De ops…

Lees meer
Verhalen, Emmen

EMMEN ZET EXTRA STAP ALS FOCUSGEMEENTEOp 5 maart vond er in Emmen een bedankavond plaats voor lokale Supporters van Schoon. De avond werd aangegrepen om ook af te trappen als focusgemeente van het Gemeenteprogram…

Lees meer
Verhalen, Emmen