Eerste Canal Cleanup Delft

Zondag 14 juli 2019 was het zo ver: de eerste Canal Cleanup Delft. Georganiseerd door lunchcafé Van 9 tot Zeven, Bij Ons Delft en Memoa.

We dachten dat er rond de 20 deelnemers zouden meedoen, maar uiteindelijk zijn het er maar liefst 55 geworden. Om 10:00 uur werd onze actie officieel geopend door de wethouder en gingen de fluisterboten, kano's, waterfietsen, suppers en wandelaars op pad!

Het ideale plaatje!
Wij geloven in het ideale plaatje: een schone en gezonde leefomgeving zonder afval. Niet onmogelijk hoor. Zeker na het succes van deze geweldige dag en alle hulp van enthousiaste deelnemers, sponsors en positieve reacties, willen wij met regelmaat een opschoondag in de grachten van Delft en eromheen organiseren. Per kano, waterfiets, sup of vanaf de steiger; elk stukje afval wat niet in het water hoort vissen we eruit. En dit zonder visvergunning. De bedoeling is om van het opgehaalde plastic in samenwerking met Stichting Stunt een kunstwerk te maken. Doe je liever mee vanaf de kant? Ook daar ligt genoeg wat er niet thuishoort. Alle hulp is welkom. Wij gaan op zoek naar een volgende datum.

Heb je zelf ideeën of wil jij ook meedoen? Stuur even een mailtje en meld je aan bij: canalcleanupdelft@gmail.com.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235931 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.