Een schoon strand: zo doe je dat

Gebruik de - hopelijk zonnige - zomer en besteed aandacht aan het thema strand, een schoon strand welteverstaan. Want wat zwerfafval op strand aanricht, weet inmiddels iedereen. Het zorgt voor plasticsoep. En daar willen we vanaf.

Op Aan de slag met afval vind je een werkblad voor primair onderwijs en een doeblad voor de bso. En je kunt de afbraaktijdenposter of -kaarten bestellen, want weet jij hoe lang het duurt voordat een ijsstokje is verteerd? Of een blikje of flesje?

Check alle materialen

 

Daar zit muziek inÓf je pakt het helemaal grondig aan en gaat voor een opschoonactie aan de kust. Met het afval dat jullie vinden, creëer je vervolgens samen een knettergave Zwerfafvalfanfare. Er zit muziek in een schoon strand!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234377 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Dit is het schoonste strand van Nederland

True Goeree Overflakkee heeft daar goed haar best voor gedaan. Op allerlei manieren zorgt deze gemeente ervoor dat strandgasten in samenwerking met de paviljoens schoon gedrag vertonen. Bij de strandopgangen spelen de borden met afvalvoorzieningen in op het ‘schoon…

Lees meer
Verhalen
....

Ga op zwerfafvaljacht met Trashure Hunt deze zomer

True TrashUre Hunt gaat tijdens de Scheveningen Beach Summer Challenge elke dag met zoveel mogelijk vrijwilligers het Scheveningse strand ontdoen van ‘zwerfafvalschatten’. Zo wordt er e…

Lees meer
Verhalen
....