Een opschoonactie voor je verjaardag

Joris Kelderman uit Delft besloot zijn verjaardag op originele manier te vieren: hij organiseerde een opschoonactie. Dat werd dus echt een feestje, aangezien er taart en koffie bij was.

Joris doet vaker mee aan opschoonacties, bijvoorbeeld de Boskalis Beach Clean-up of acties georganiseerd door natuur – en milieueducatiecentrum Papaver Delft. “Ik vind het belangrijk om te doen, maar het is ook een heerlijke manier om buiten te zijn in combinatie met nuttig bezig zijn”, vertelt hij.

Een cadeautje aan de wereld
Op zijn verjaardag trok Joris met zijn vader, diens vriendin, twee van zijn broers en aanhang de Delftse TU-wijk in. De buurt was best vervuild. Joris: “Mijn broer, die nooit eerder een prikactie deed, vond het nogal confronterend. Als je inzoomt, ligt er veel meer zwerfafval dan je denkt en als je dat projecteert over het hele land of de aarde…ja, dan valt er nog zoveel te bereiken”.

Joris kan zich voorstellen zijn verjaardag nog wel een keer op deze manier te vieren. Hij kon makkelijk materiaal lenen van Papaver Delft en het was behalve nuttig ook heel leuk. “Ik vond het mooi om dit in het kader van mijn verjaardag te doen. Het was toch een beetje een cadeautje aan de wereld. Het was een heerlijke dag en ik kan het iedereen aanbevelen”, besluit hij.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233605 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

Het verhaalWanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met ee…

Lees meer
Verhalen
....

"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven…

Lees meer
Verhalen
....