Een opschoonactie voor je verjaardag

Joris Kelderman uit Delft besloot zijn verjaardag op originele manier te vieren: hij organiseerde een opschoonactie. Dat werd dus echt een feestje, aangezien er taart en koffie bij was.

Joris doet vaker mee aan opschoonacties, bijvoorbeeld de Boskalis Beach Clean-up of acties georganiseerd door natuur – en milieueducatiecentrum Papaver Delft. “Ik vind het belangrijk om te doen, maar het is ook een heerlijke manier om buiten te zijn in combinatie met nuttig bezig zijn”, vertelt hij.

Een cadeautje aan de wereld
Op zijn verjaardag trok Joris met zijn vader, diens vriendin, twee van zijn broers en aanhang de Delftse TU-wijk in. De buurt was best vervuild. Joris: “Mijn broer, die nooit eerder een prikactie deed, vond het nogal confronterend. Als je inzoomt, ligt er veel meer zwerfafval dan je denkt en als je dat projecteert over het hele land of de aarde…ja, dan valt er nog zoveel te bereiken”.

Joris kan zich voorstellen zijn verjaardag nog wel een keer op deze manier te vieren. Hij kon makkelijk materiaal lenen van Papaver Delft en het was behalve nuttig ook heel leuk. “Ik vond het mooi om dit in het kader van mijn verjaardag te doen. Het was toch een beetje een cadeautje aan de wereld. Het was een heerlijke dag en ik kan het iedereen aanbevelen”, besluit hij.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229286 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."

“Hier begon het allemaal, tien jaar geleden in de Wageningse uiterwaarden van de Rijn. Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."Van lunchwandelingen tot stadsgrachten schoonvissen"Nu, jaren later, maken we onder de naam Wageningen Schoon met een g…

Lees meer
Verhalen
....

"Ik stop met mijn fiets en pak het op"

“Ik maak met zo’n 30 andere inwoners het buitengebied van Oostwoud schoon en daar krijg ik zoveel positieve energie van. Ik woon hier en als het een bende is, dan doet mij dat zeer…

Lees meer
Verhalen
....