"Wat ligt er in en rond de Leeghwaterplas?"

Duikvereniging Narwal en de Montessorischool Stad uit Almere hielden een opschoonactie in en om de Almeerse Leeghwaterplas. 

Samen met Montessorischool Stad in Almere hebben we onze krachten verenigd tijdens Nederland schoon. In het kader van 'wat je niet ziet is er niet' zijn de duikers van Narwal de Leeghwaterplas in gedoken. Dit alles om aan de leerlingen van de nabijgelegen montessorischool te laten zien wat er allemaal aan rotzooi in het water wordt gegooid en wat je daarna niet meer “ziet”. In de ochtend werd op de school eerst uitgebreid stil gestaan bij dit thema, maar ook werden veel vragen gesteld over het duiken zelf.

Schoner dan verwacht
's Middags liepen de kinderen, gewapend met knijpers en zakken en in groepen naar de Leeghwatersluis, waar 4 van onze duikers hen stonden op te wachten. Een voor een ging er een duiker te water om de bodem te onderzoeken en om gevonden voorwerpen boven water te halen om deze te laten zien aan de leerlingen. 

Eerlijk is eerlijk de plas was veel schoner dan we verwacht hadden en het bleef bij flesjes, blikjes en wat ander plastic rotzooi. Leuk was wel om ze zien dat sommige blikjes helemaal begroeid waren met kleine schelpjes. Ook werd er nog een, helaas, dood kreeftje gevonden. De kinderen vonden het prachtig en waren hartstikke nieuwsgierig naar wat er allemaal uit het water gehaald werd.

Onderwateropnames
Tijdens de duik zijn ook onderwateropnames gemaakt en samen met de gevonden voorwerpen gaat de school hier komende periode nog een vervolg aan geven. Al met al een geslaagde dag. Hopelijk draagt het bij aan het besef dat plassen geen dumpplaats zijn.

Duikvereniging Narwal

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234363 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

True "Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

True “Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....