Dit is het schoonste strand van Nederland 2019

Noord-Beveland (Zeeland) heeft het schoonste strand van Nederland in 2019. Dat werd bekendgemaakt in Zandvoort tijdens de uitreiking van de prijzen voor onder andere het Schoonste Strand van Nederland en het Beste Paviljoen.

De jury noemde de winst van Noord-Beveland een terechte beloning voor de goede samenwerking tussen ondernemers en overheid: "De Nederlandse stranden worden ieder jaar weer een beetje schoner en Noord-Beveland stak er met kop en schouders bovenuit. Van de parkeerplaats tot het paviljoen klopt hier vrijwel alles. Gemeente en ondernemers werken hier goed samen en dat vertaalt zich in een strand dat op alle punten uitstekend presteert." Het lijkt aanstekelijk: langs de gehele Nederlandse kust wordt het ieder jaar schoner.Strandverkiezingen 2019
Ook dit jaar combineerde organisator Strand Nederland de Strandverkiezingen met de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen. Een logische keuze, omdat 'schoon' steeds meer deel uitmaakt van de kwaliteit van de stranden en de paviljoens.

Bekijk alle verkiezingsuitslagenStrand Nederland organiseerde de verkiezingen in samenwerking met de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.

Van een schoon strand geniet je nóg meer. Daarom hebben we 6 tips verzameld voor iedereen die de kust graag zwerfafvalvrij maakt en houdt.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235166 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"In Arnhem heb ik minder last van zwerfafval"

"Ik woon in Arnhem, maar heb ook een kamer in Zeist voor mijn studie. In Arnhem heb ik minder last van zwerfafval. Daar woon ik echt in een wijkje waar veel gezinnen wonen en ligt er vaak helemaal niets. Dat is heel fijn! Ik merk met sigaretten dat ik wel makk…

Lees meer
Verhalen
....

"Als ik in de natuur ben, raap ik wel dingen op"

"In de stad merk ik dat ik niet zo snel iets opraap van de grond. Ik vind dat de gemeente dat voldoende bijhoudt. Dat vind ik ook erg goed aan Nederland: over het algemeen kan je z…

Lees meer
Verhalen
....