"Dat zoiets simpels écht werkt"

Jolanda Peerenboom wil als ondernemer werken aan een mooie en schone omgeving rond haar restaurant. Het zwerfafval dat werd veroorzaakt rondom haar McDonald’s restaurant, daar was ze niet blij mee.

Daarom besloot Jolanda een aantal aanpassingen rond haar McDonald’s restaurant te doen. Afvalbakken zijn anders geplaatst en er ligt nu een origineel en opvallend zebrapad in de vorm van een doos frietjes, met aan het eind van dit zebrapad een hele duidelijke afvalbak met een Bedankt-bord voor het weggooien van afval. Een aanpassing waarvan Jolanda in het begin niet kon verwachten dat die zóveel resultaat zou opleveren.

 

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

Het verhaalWanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met ee…

Lees meer
Verhalen
....

"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven…

Lees meer
Verhalen
....