Containerramp Waddenzee: zo blijf je op de hoogte

Het zal niemand ontschoten zijn: de containerramp die onze prachtige Waddenzee teistert. Na de ramp op 2 januari kwamen meteen duizenden mensen in actie om de stranden, duinen, kwelders en dijken in het Wadden- en kustgebied weer afvalvrij te maken. Hartverwarmend en zo hard nodig.

Hoewel er tot nu toe, dankzij de enorme inzet van vrijwilligers, vissers en militairen honderden tonnen aan troep is verwijderd, blijft er ook met elk getij weer nieuw afval aanspoelen. De containerramp raakt iedere Supporter van Schoon natuurlijk in zijn hart. Daarom vragen wij jullie om in actie te komen waar en wanneer het kan. Samen staan we sterk en zorgen we ervoor dat het Waddengebied de komende weken en maanden verder wordt opgeruimd.

Volg #waddencleanup en #helpwad 

Blijf via de website van de Waddenvereniging op de hoogte van komende opruimacties in het Waddengebied. Via twitter en facebook informeren zij ook over de vele lokale initiatieven om het afval van de containerramp verder op te ruimen. Volg in ieder geval de hashtags #waddencleanup #helpwad en #opruimactie.

De website van Gemeente Het Hogeland is het centrale informatiepunt over opruimacties van de Groningse Noordkust. Net als het gemeentelijke twitteraccount en de facebookpagina. Alle informatie over gecoördineerde opruimacties is ook vindbaar via hashtag #actiegroningernoordkust.

Tot slot kun je de websites van Wetterskip Fryslân en Waterschap Noorderzijlvest in de gaten houden voor het laatste nieuws omtrent containerramp Waddenzee.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233910 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: schrijf je in!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die duurt van 1 t/m 15 augustus 2019, wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Door de Noordzeekust op te delen in 31 etappes van 5-10 km lang, kunnen deelnemers uit het hele land meehelpen een stuk strand zwerfafvalvri…

Lees meer
Verhalen
....

Het verhaal van de Brugghenschool

De Brugghenschool in Katwijk doet al enige tijd enthousiast mee aan het Schoon Belonen project. Al onze groepen brengen dagelijks hun PMD materiaal in de inmiddels overbekende P…

Lees meer
Verhalen, Katwijk