Frisse blik op de straat

Tijdens de Landelijke Opschoondag stonden 16 mensen van Buurtvereniging Muziekwijk/ Capricciostraat paraat om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. 

"Het was droog en er stond weinig wind. Een goede dag voor deze klus. Met hesjes, grijpers, handschoenen en zakken door de gemeente verstrekt, gingen we op pad. In groepjes van 4 werden straten, perkjes, veldjes en het activiteitenplein opgeschoond. Omdat enkele buurtgenoten na onze oproep al hun eigen straatje hadden schoongeveegd viel het allemaal nog best mee, zodat na anderhalf uur rapen de buurt er weer prima uitzag", vertelt Herman van Tongeren, buurtbewoner. 

Frisse kennismaking

"De stemming zat er goed in en dat is ook mede het doel van deze klus; je ziet elkaar weer eens in een andere situatie en neemt even de tijd voor een babbeltje. De foto’s getuigen daarvan. Deelnemers hartelijk dank voor de tijd en inspanning. Gemeente Almere bedankt voor de verstrekking van de spullen en het ophalen van de zakken. Volgend jaar zeker weer", aldus Herman. 

Buurtvereniging Muziekwijk/Capricciostraat

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

"Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

“Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....