Burgemeester geeft startsein opschoonfeest in Utrecht

In de week van 19 – 23 maart doen zeker duizend scholen en bso’s mee aan de Landelijke Opschoondag. En dat is een record! Burgemeester Jan van Zanen geeft op maandagochtend 19 maart het startsein voor de opruimactie op Daltonschool en Partou-kinderopvang Rijnsweerd in Utrecht. Het belooft een echt opschoonfeest te worden.

De Utrechtse burgemeester Van Zanen en Dolores Leeuwin, bekend van Het Klokhuis, geven de aftrap voor het ochtendprogramma. Dat begint met een quiz en daarna gaan zo’n 100 kinderen, ouders, buurtbewoners én Partyprikkers de wijk in om op te schonen. Na het harde werk volgt een muzikaal intermezzo met de KlikoBeats. Na de lunch staat het middagprogramma van de bso bol van workshops, waar afval centraal staat.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229293 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

2018 in beeld: dit waren de hoogtepunten

Natuurlijk is iedere actie, groot én klein, een hoogtepunt als het gaat om het zwerfafvalvrij maken van de omgeving. Daarvoor willen we alle Supporters van Schoon, jong én oud, bedanken. Een greep uit al deze hoogtepunten en mooie initiatieven hebben we in bee…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: Kinderopvang Humanitas houdt van schoon

Door de Afvalkoffer voor bso's komen kinderen spelenderwijs van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Het is de manier om kinderen bewust te m…

Lees meer
Verhalen
....