Buiten is het groen én een stuk schoner

Het oorspronkelijke plan was om het Hazerswoudse 'buxusommetje' van 4 km lang te ontdoen van zwerfvuil. Maar onze groep van bijna 20 deelnemers ging grondig te werk. We hebben 'slechts' 2 km van het ommetje schoon gemaakt en deden daar 2x zo lang over als we hadden verwacht. Maar we haalden wel rond de 100 kg(!) troep op.

Wat we allemaal vonden? Een in de sloot gedumpt regenpak maat XXL (zwaar!), een lege kassa-lade van de plaatselijke tennisvereniging (ooit overvallen), een kapotte krat, een lege kithuls en oliejerrycan, vele blikjes, flesjes en snoepwikkels, een 'verdronken' knuffel, grote plakken piepschuim en nog veel meer. De knuffel hebben we - na een geslaagde reanimatiepoging (zie foto) - niet bij het afval maar in de wasmachine gegooid. En deze wacht nu geduldig tot ze wordt opgehaald door de rechtmatige eigenaar :-)

Volgend jaar weer! We kregen trouwens bezoek van de gemeentelijke afvalcoaches. Een aantal deelnemers schreven zich in op de gemeentelijke lijst van schoon-supporters en mocht daardoor de grijpstok houden. In de hoop natuurlijk dat ze tussen de afgelopen actie en de actie van volgend jaar zelf aan de slag gaan.

Karin Jansen 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233628 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Opruimactie Torflang

Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een prikstok en vuilniszak in de hand op zoek naar zwerfafval.

In gesprek met inwoners

De ops…

Lees meer
Verhalen, Emmen

EMMEN ZET EXTRA STAP ALS FOCUSGEMEENTEOp 5 maart vond er in Emmen een bedankavond plaats voor lokale Supporters van Schoon. De avond werd aangegrepen om ook af te trappen als focusgemeente van het Gemeenteprogram…

Lees meer
Verhalen, Emmen