BSO De grote IJsbeer verzamelt 11 kilo afval

Op 21 februari trokken 16 kindjes van buitenschoolse opvang De grote IJsbeer in Blaricum hesjes én handschoenen aan, voor een grote schoonmaak op hun 2 speelveldjes. 

"We vonden het ontzettend leuk om te zien dat alle kindjes, van groot tot klein, enthousiast op zoek gingen naar zwerfafval," aldus pedagogisch medewerkers Anita en Yolanda. "Eén kindje noemde zelfs bij iedere soort afval op hoelang het duurt voor het afgebroken wordt! Al met al was de actie een groot succes. En de opbrengst? Maar liefst 11 kilo afval!"

 

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233619 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....