Bloemenbuurt Schoon & Tiel Tip Top

Op 19 maart zijn we met buurtbewoners aan de slag gegaan om de Bloemenbuurt op te schonen. Met ca. 35 deelnemers heeft onze eerste opschoonactie ca. 2uur geduurd waarbij we erin geslaagd zijn de gehele wijk op te frissen! Tiels Flipje kwam in eigen persoon bij ons op bezoek om alle deelnemende kinderen te bedanken voor hun fantastische gepoets. Daarna werd er feestlijk afgesloten met een buurtborrel welke ons werd aangeboden door Albert Heijn Tiel (Molenstraatje 2) i.s.m. Tiel Tip Top, Gemeente Tiel en Duurzaam Rivierenland. De actie heeft ertoe bijgedragen dat enthousiaste buurtbewoners nog wekelijks een rondje lopen met onze opschoonmaterialen om een blijvend, schone leefomgeving te behouden. Dankzij project #buurtbakken van Tiel Tip Top en AVRI kunnen buurtbewoners kosteloos hun zwerfvuil inleveren. Binnenkort start Wijkorganisatie Bloemenbuurt Tiel met een eigen pilot "Schoon Belonen" om actieve deelnemers in het zonnetje te zetten. Voor alle informatie en achtergronden kijkt u op www.BloemenbuurtTiel.nl en www.TielTipTop.nl. Vergeet ons niet te volgen op Twitter @buurtprevenTiel en @TielTipTop.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

juf en kinderen van de Lisdodde opvolgers van Lightning

Juf Isa en de kinderen van groep 4B van de Lisdodde nemen het opruimstokje van husky Lightning over. “De kinderen riepen direct dat zij dat wel wilden doen”, vertelt juf Isa. “Ze vinden het heel erg als dieren dood gaan omdat ze plastic eten dat in de natu…

Lees meer
Verhalen, Emmen

Ploggen met verenigingen

Opruimer Pieter van Beyma hoorde over ploggen en bedacht een plan. "Ik wist

het ook niet, maar 'ploggen' is opruimen terwijl je aan het joggen bent. Nu
ben ik geen jogger, maar …

Lees meer
Verhalen, Emmen