BLIKJES RED BULL GEVEN MOOI ROOI VLEUGELS

Als je door je straat rijdt en langs de kant het zwerfvuil ziet toenemen, dan is het MOOI in ROOI dat we de jaarlijkse Zwerfvuilactie kennen. De plastic flesjes, een verloren handschoen, autoband en vele lege blikjes Red Bull gaven zo’n 26 buurtbewoners letterlijk de opruim-vleugels.

Één buurt, één missie
Al voor de 16e keer heeft Buurtvereniging 't Everse dit schoonmaak initiatief op de activiteitenkalender staan. Op zaterdag 23 maart werd samen de handen uit de mouwen gestoken. Met veel enthousiasme ontvingen ze op een centraal adres in de buurt de opruimers, oud én jong. Goed voorbeeld doet volgen. Na een glaasje ranja, kopje koffie of thee gingen ze enthousiast samen aan de slag. Met als motto één buurt, één missie: een mooi voorjaar in een schone buurt.

155 kilo zwerfvuil uit ’t Everse gevist
Het organisatie stokje werd dit jaar van Ans Ackermans overdragen aan Roland Heesakkers. Hij geeft aan: “Het zou eigenlijk niet zo moeten zijn maar het resultaat in 2019 is 53 zakken met in totaal 155 kilo zwerfafval. Hopelijk volgend jaar minder! Voor nu kunnen we met een opgeruimd gevoel weer door onze schone straten naar huis. Iedereen enorm bedankt voor de hulp,” sluit Roland enthousiast af in een Mooi skôn stukske Rooi!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233608 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

juf en kinderen van de Lisdodde opvolgers van Lightning

Juf Isa en de kinderen van groep 4B van de Lisdodde nemen het opruimstokje van husky Lightning over. “De kinderen riepen direct dat zij dat wel wilden doen”, vertelt juf Isa. “Ze vinden het heel erg als dieren dood gaan omdat ze plastic eten dat in de natu…

Lees meer
Verhalen, Emmen

Ploggen met verenigingen

Opruimer Pieter van Beyma hoorde over ploggen en bedacht een plan. "Ik wist

het ook niet, maar 'ploggen' is opruimen terwijl je aan het joggen bent. Nu
ben ik geen jogger, maar …

Lees meer
Verhalen, Emmen