Babbelende bak vraagt aandacht voor schoon

De gemeenten Dongeradeel en Dantumadeel hebben afgelopen jaar samen een pratende afvalbak aangeschaft. Hiermee vragen ze op een leuke manier aandacht voor schoon.

De pratende afvalbak wordt ingezet tijdens evenementen en manifestaties in beide gemeenten, zoals de Paardendagen, Fiets Elfstedentocht, Admiraliteitsdagen en de intocht van Sinterklaas. “De bak beloont mensen die er iets in gooien met een grappig geluid of een leuk muziekje. En hij praat! De teksten kunnen we zelf inspreken. De wethouder en kinderburgermeester hebben een bijdrage gedaan. Hij zegt van alles. In het Fries - goed dien, dankewol, hopla en sa moat it - en in het Nederlands bijvoorbeeld: ‘opgeruimd staat netjes’, ” vertelt Meindert Woudijk, beleidsmedewerker bij de gemeenten.

Positieve reacties
“Mensen reageren positief op de afvalbak. Ik durf niet te zeggen of een evenement er echt schoner van wordt. De bak trekt in ieder geval aandacht. Laatst hebben we hem neergezet bij de open dag van Waldgrien, een kwekerij waar mensen met een beperking werken, daar vonden ze hem helemaal geweldig.”

Meer weten?
Wil je meer weten over de pratende afvalbak? Neem dan contact op met Meindert Woudijk bij Gemeente Dongeradeel.

 

Bron: Gemeente Dongeradeel

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kinderen bedenken duurzame oplossingen tijdens KCCC

Aan de KCC deden ruim 175 kinderen tussen de 8 en 14 jaar mee. Samen dachten ze na over duurzaamheidsvraagstukken rondom het thema energie. Daarnaast konden ze meedoen aan diverse workshops van onder meer Staatsbosbeheer, Klimaatverbond en Supporter van Schoon…

Lees meer
Verhalen
....

Solar spik en span

Meer weten? Lees alles over Solar's zwerfafvalaanpak op NederlandSchoon.nl.

Lees meer
Verhalen
....