"Als je niet op tijd bent, dan verbranden de cupcakes"

“Hoi, ik ben Cato en dit is mijn vader Marnix. Wij waren aan het skaten en toen zagen we zoveel plastic in de natuur liggen, dat we daar iets aan wilden doen. Ik heb veel ideeën waarmee ik andere kinderen ook wil laten nadenken over het afval. We willen bijvoorbeeld een mobiele escape room maken, waarin je allemaal opdrachten krijgt die met plastic te maken hebben. En als je niet op tijd klaar bent, dan verbranden de cupcakes in de oven en dan mis je de code. Het kost best veel geld, zo’n mobiele escaperoom. Daarom zamelen we nu geld in."

Kruidendokter

"Als er geen planten meer zijn, dan gaat het ook slecht met ons. Daarom moet iedereen recyclen en minder plastic kopen. Ik wil daar graag mijn best voor doen, want ik hou heel veel van de natuur. Ze noemen me ook wel kruidendokter.”

Cato (10) - Breda

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229293 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

2018 in beeld: dit waren de hoogtepunten

Natuurlijk is iedere actie, groot én klein, een hoogtepunt als het gaat om het zwerfafvalvrij maken van de omgeving. Daarvoor willen we alle Supporters van Schoon, jong én oud, bedanken. Een greep uit al deze hoogtepunten en mooie initiatieven hebben we in bee…

Lees meer
Verhalen
....

"Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."

“Hier begon het allemaal, tien jaar geleden in de Wageningse uiterwaarden van de Rijn. Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."Van lunchwandelingen tot stadsgrachten …

Lees meer
Verhalen
....