"Als je niet op tijd bent, dan verbranden de cupcakes"

“Hoi, ik ben Cato en dit is mijn vader Marnix. Wij waren aan het skaten en toen zagen we zoveel plastic in de natuur liggen, dat we daar iets aan wilden doen. Ik heb veel ideeën waarmee ik andere kinderen ook wil laten nadenken over het afval. We willen bijvoorbeeld een mobiele escape room maken, waarin je allemaal opdrachten krijgt die met plastic te maken hebben. En als je niet op tijd klaar bent, dan verbranden de cupcakes in de oven en dan mis je de code. Het kost best veel geld, zo’n mobiele escaperoom. Daarom zamelen we nu geld in."

Kruidendokter

"Als er geen planten meer zijn, dan gaat het ook slecht met ons. Daarom moet iedereen recyclen en minder plastic kopen. Ik wil daar graag mijn best voor doen, want ik hou heel veel van de natuur. Ze noemen me ook wel kruidendokter.”

Cato (10) - Breda

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233912 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: schrijf je in!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die duurt van 1 t/m 15 augustus 2019, wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Door de Noordzeekust op te delen in 31 etappes van 5-10 km lang, kunnen deelnemers uit het hele land meehelpen een stuk strand zwerfafvalvri…

Lees meer
Verhalen
....

Tips: Zó loop je een Schone Avond4daagse

Het avondvierdaagseseizoen is aangebroken! In heel Nederland worden de komende maanden weer wandeltochten georganiseerd. Dit jaar kun je ook een Schone Avond4daagse lopen, met spec…

Lees meer
Verhalen
....