"Als je niet op tijd bent, dan verbranden de cupcakes"

“Hoi, ik ben Cato en dit is mijn vader Marnix. Wij waren aan het skaten en toen zagen we zoveel plastic in de natuur liggen, dat we daar iets aan wilden doen. Ik heb veel ideeën waarmee ik andere kinderen ook wil laten nadenken over het afval. We willen bijvoorbeeld een mobiele escape room maken, waarin je allemaal opdrachten krijgt die met plastic te maken hebben. En als je niet op tijd klaar bent, dan verbranden de cupcakes in de oven en dan mis je de code. Het kost best veel geld, zo’n mobiele escaperoom. Daarom zamelen we nu geld in."

Kruidendokter

"Als er geen planten meer zijn, dan gaat het ook slecht met ons. Daarom moet iedereen recyclen en minder plastic kopen. Ik wil daar graag mijn best voor doen, want ik hou heel veel van de natuur. Ze noemen me ook wel kruidendokter.”

Cato (10) - Breda

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229135 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Schone cadeautip: Bubble Buddy van Foekje Fleur

Deze zeephouder met speciale rasp helpt je over te stappen van vloeibare zeep in plastic flessen, naar verpakkingsvrij blokzeep. Door met de rasp een kleine hoeveelheid zeep boven een emmer met warm water te raspen, heb je zo een lekker fris sopje. Wij zijn fa…

Lees meer
Verhalen
....

Wat knutsel jij van zwerfafval?

Knutselen met zwerfafval is niet alleen leuk, maar ook erg zinvol. Het geeft jong én oud inzicht in de waarde van afval en afvalstoffen. Verzamel eens wat afval en ga er mee aan de…

Lees meer
Verhalen
....