"Als je niet op tijd bent, dan verbranden de cupcakes"

“Hoi, ik ben Cato en dit is mijn vader Marnix. Wij waren aan het skaten en toen zagen we zoveel plastic in de natuur liggen, dat we daar iets aan wilden doen. Ik heb veel ideeën waarmee ik andere kinderen ook wil laten nadenken over het afval. We willen bijvoorbeeld een mobiele escape room maken, waarin je allemaal opdrachten krijgt die met plastic te maken hebben. En als je niet op tijd klaar bent, dan verbranden de cupcakes in de oven en dan mis je de code. Het kost best veel geld, zo’n mobiele escaperoom. Daarom zamelen we nu geld in."

Kruidendokter

"Als er geen planten meer zijn, dan gaat het ook slecht met ons. Daarom moet iedereen recyclen en minder plastic kopen. Ik wil daar graag mijn best voor doen, want ik hou heel veel van de natuur. Ze noemen me ook wel kruidendokter.”

Cato (10) - Breda

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 230448 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Landelijke Opschoondag 2019: iedereen doet mee!

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Bekijk hier ons stappenplan en meld direct een actie aan of sluit aan bij een actie in jouw buurt. Ch…

Lees meer
Verhalen
....

“Hoe schoner de straten, hoe beter!"

“Hoe schoner de straten, hoe beter! De laatste tijd zie ik steeds vaker afval liggen in mijn wijk. Ik denk dan: hoe kunnen mensen zo makkelijk met de wereld omgaan. Denken zij niet…

Lees meer
Verhalen
....